ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρέσινγκ» Μαξίμου στο Κίνημα Αλλαγής - Η κίνηση... ματ που στριμώχνει τη Φώφη

«Πρέσινγκ» Μαξίμου στο Κίνημα Αλλαγής - Η κίνηση... ματ που στριμώχνει τη Φώφη

Αναταραχή έχει φέρει στα κόμματα της αντιπολίτευσης η επιδίωξη της κυβέρνησης να φέρει νέο εκλογικό νόμο και η προσπάθεια για επίσπευση εφαρμογής της απλής αναλογικής .

Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπει σε καμία συζήτηση που αφορά την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας Β’ Αθηνών αφού βρίσκεται σε συνεχή εκλογική ετοιμότητα και δεν πρόκειται να πάει κόντρα στο αφήγημά της περί «καταρρέουσας κυβέρνησης» προσερχόμενη στο τραπέζι του διαλόγου.

Μάλιστα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εντάσσει την προσπάθεια της κυβέρνησης στο πλαίσιο απορρύθμισης του πολιτικού συστήματος.

Το Μαξίμου ουσιαστικά «πετάει το μπαλάκι» στο Κίνημα Αλλαγής περιμένοντας τη Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση.

Η σαφής διαφοροποίηση του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο αίτημα της κας Γεννηματά για πρόωρες εκλογές προκαλεί νευρική κρίση στο κόμμα. Το Ποτάμι εκτίμησε τις συνέπειες που θα είχε η διενέργεια πρόωρων εκλογών στην οικονομική και ευρωπαϊκή πορεία της χώρας σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ενώ καταγράφηκε αρκετή γκρίνια επειδή δεν συζητήθηκαν με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ οι πολιτικές κινήσεις του φορέα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr