Σκοπιανό: Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Επιδιώκουμε μία λύση που θα αντέξει στο χρόνο

Σκοπιανό: Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Επιδιώκουμε μία λύση που θα αντέξει στο χρόνο
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το μήνυμα ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική ενότητα στο ζήτημα των Σκοπίων, όπως απαιτείται στα μεγάλα εθνικά θέματα της χώρας, έστειλαν σήμερα, Σάββατο (19/05/2018) από κοινού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου λίγο μετά τις 09:30 το πρωί του Σαββάτου (19/05/2018) προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο για τις διαπραγματεύσεις στο θέμα του Σκοπιανού.

«Όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μετά και τις επαφές που είχε στη Σόφια με τον Σκοπιανό ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ.

«Υπερασπιζόμαστε μια εθνική γραμμή που ισχύει εδώ και δύο δεκαετίες και είναι κτήμα της μεγάλη πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων και ιδίως εκείνων που έχουν διαχειριστεί μεγάλα θέματα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους μπροστά στις κάμερες.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως επιθυμία της Ελλάδας είναι να έχουμε μια λύση βιώσιμη που θα αντέχει στον χρόνο, «δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις και υπερασπιζόμαστε την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις».

Καταλήγοντας κατέστησε σαφές για άλλη μία φορά πως προϋπόθεση για λύση είναι η συνταγματική αναθεώρηση από την πλευρά των γειτόνων ώστε να φύγουν τα εμπόδια του αλυτρωτισμού. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τέλος ότι η κυβέρνηση επιδιώκεται τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την ενημέρωση, υπογράμμισε την ανάγκη των ευρύτερων συναινέσεων. «Μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν τις διαφορές όμως στα εθνικά θέματα απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για να αντέχουν στον χρόνο και για να έχει και η Ελλάδα μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τη συνάντησή τους

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης: 

Τραγωδία στα Σφακιά: Εικόνες ντοκουμέντο από το σκάφος που «καρφώθηκε» στα βράχια - Τρεις οι νεκροί

PHOTO GALLERY
Video 1

Κοινές δηλώσεις Τσίπρα - Παυλόπουλου για το Σκοπιανό