«Τορπίλη» Καμμένου για Σκοπιανό: Δεν αποδεχόμαστε τον όρο «Μακεδονία»

«Τορπίλη» Καμμένου για Σκοπιανό: Δεν αποδεχόμαστε τον όρο «Μακεδονία»

«ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΑΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ»

Σκοπιανό | Πάνος Καμμένος: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατέστησε σαφές την Τρίτη (22/05/2018) πως δεν θα έλθει στην Βουλή καμία συμφωνία προς κύρωση, αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Alpha 98,9», ο κ. Καμμένος σημείωσε πως δεν τον ενδιαφέρει εάν θα υπάρχει ο όρος «Ίλιντεν» ή «Άνω» στην ονομασία της γείτονος.

«Εφόσον υπάρχει ο όρος "Μακεδονία", όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, η λύση δεν είναι αποδεκτή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες», σημείωσε και πρόσθεσε: «Οι Σκοπιανοί ζουν με τον μύθο της Μακεδονίας όμως εγώ δεν ψηφίζω ποτέ μια λύση με το όνομα Μακεδονία. Οι ΑΝΕΛ το έχουμε στην ιδρυτική διακήρυξη».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν θα υπάρξει στα Σκόπια πλειοψηφία ικανή που να οδηγήσει σε αλλαγή του ονόματος, ενώ σχολιάζοντας την έως τώρα πορεία των διμερών διαπραγματεύσεων είπε: «Ενώ η ελληνική πλευρά έκανε κάποια βήματα, εγώ δεν βλέπω να κάνουν και οι Σκοπιανοί το ίδιο».

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις από το Newsbomb.gr