ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ: Να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές - Το μείγμα πολιτικής είναι λάθος

Μητσοτάκης στο ΣΕΤΕ: Να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές - Το μείγμα πολιτικής είναι λάθος

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ειδήσεις: Σφοδρή κριτική εναντίον της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησης άσκησε την Πέμπτη (31/05/2018) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

«Έχω θέσει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στο επίκεντρο της πρότασής μας. Το μίγμα πολιτικής σήμερα είναι λάθος: υπερφορολογεί τους συνεπείς και δημιουργεί μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που ζητούσαν οι πιστωτές και αυτά αναδιανέμονται με πολιτικά κριτήρια», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης

«Σχεδιάζουμε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Ο τελικός σχεδιασμός, σε δεύτερο χρόνο είναι να υπάρξουν δυο φορολογικοί συντελεστές στο 22% και 11%», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε ένα δημόσιο «μεγαλύτερο απ’ όσο χρειάζεται και λιγότερο αποτελεσματικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε, εξάλλου, ειδική μνεία στο θέμα του Ελληνικού, τονίζοντας ότι «θα προχωρήσει και θα γίνει γιατί θα υπάρχει η απόλυτη πολιτική βούληση να προχωρήσει».

«Η μισή κυβέρνηση μπορεί να το θέλει η άλλη όχι. Η επόμενη θα είναι αδιαμφισβήτητα υπέρ των επενδύσεων», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις