ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ - Μυστική διπλωματία Τσίπρα στο Σκοπιανό

Γεννηματά: Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ - Μυστική διπλωματία Τσίπρα στο Σκοπιανό

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα άσκησε η Φώφη Γεννηματά.

Για μυστική διπλωματία στο Σκοπιανό κατηγόρησε την Κυριακή (03/06/2018) τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά, ενώ επέρριψε στον κ. Τσίπρα και ευθύνες στην οικονομία, λέγοντας ότι «το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά».

Ειδικότερα, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, που συνεδριάζει για δεύτερη φορά το τελευταίο δίμηνο, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει νέες δεσμεύσεις που συγκροτούν μαζί με εκείνες του Γ’ μνημονίου πολύ βαριά «κληρονομιά» για τη χώρα.

«Ουσιαστικά το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά. Ενώ δεν έχουμε καμία ουσιαστική δέσμευση των εταίρων για την αναγκαία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους», σημείωσε η κ. Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θέλει μια προσεκτική και σταδιακή αποδέσμευση από τα Μνημόνια, έτσι ώστε η έξοδος να είναι οριστική και να μην τα ξαναχρειαστούμε.

«Έτσι που τα ‘καναν, οριστική έξοδος, καθαρή δεν υπάρχει», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως καλλιεργεί την ψευδαίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα και της καθαρής εξόδου και δεσμεύει διαρκώς την πορεία του τόπου με υπογραφές και αποφάσεις που βαθαίνουν την κρίση και απομακρύνουν στο άδηλο μέλλον την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της χώρας.

«Μυστική διπλωματία Τσίπρα στο Σκοπιανό»

«Θέλουμε λύση συνολική και αποτελεσματική που θα διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα, μια Ενιαία Συνθήκη με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν. Με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με αλλαγή του Συντάγματος. Ναι σε λύση αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση.

Με βάση αυτά θα κρίνουμε και την τελική πρόταση της κυβέρνησης», είπε η κ. Γεννηματά για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Άσκησε έντονη κριτική λέγοντας «αν με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις υπάρχει συμφωνία ή υπάρχει εμπλοκή; Υπάρχει διαπραγμάτευση ή η υπόθεση είναι στα χέρια του Ζάεφ; Για πόσο θα συνεχίζεται ακόμα κ. Τσίπρα η μυστική διπλωματία; Μετά τη διγλωσσία με τον Καμμένο έχουμε και νέα διγλωσσία με τον υπουργό των Εξωτερικών;».

Κλιμακώνοντας τις επικρίσεις της η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, η διγλωσσία στο εσωτερικό της καθώς και η στάση της ΝΔ που υπαναχώρησε από πάγιες θέσεις της, υπέκυψε σε εθνικιστικές φωνές στο εσωτερικό της και ενίσχυσε ακραίες φωνές των συλλαλητηρίων, δεν βοηθούν στη διαμόρφωση των αναγκαίων για ευαίσθητα εθνικά θέματα ευρύτερων συναινέσεων.

«Σπάμε το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ»

Η Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική του κινείται στη γραμμή της αυτόνομης πορείας και της Εθνικής Συνεννόησης, ενώ είναι ξένη με την πολιτική των μετώπων, όποιο χρώμα και αν έχουν αυτά.

«Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ναι, έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται. Οι προοδευτικοί πολίτες κάνουν το μεγάλο βήμα. Στηρίζουν την προοπτική μιας ισχυρής αυτόνομης Κεντροαριστεράς. Το Κίνημα αλλαγής είναι εδώ. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουμε προοπτική στη χώρα και πραγματική ελπίδα στους πολίτες. Να εγγυηθούμε εμείς τη δυνατότητα να κυβερνηθεί προοδευτικά ο τόπος», ανέφερε και κατέστησε σαφές ότι τα στελέχη σε όλη την Ελλάδα αισθάνονται πρώτα ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και μετά ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, ΔΗΜΑΡ,ΕΔΕΜ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. «Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο καθένας δεν είναι περήφανος για την πορεία του και τη διαδρομή του. Αυτό το μήνυμα μας εμπνέει και μας καθοδηγεί και στην κορυφή. Οτιδήποτε άλλο θολώνει το μήνυμά μας. Θα ανταποκριθούμε, θα φανούμε αντάξιοι της απόφασης και της θέλησης της κοινωνικής μας βάσης να προχωρήσουμε, όλοι μαζί», είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα για εκλογές, καλώντας τα στελέχη να συμβάλλουν ενεργά για να συγκροτηθούν τα Ψηφοδέλτια με κριτήρια το τρίπτυχο Ενότητα-Διεύρυνση- Ανανέωση και προτείνοντας ως υπεύθυνο της Επιτροπής Ψηφοδελτίων τον Γραμματέα της ΚΠΕ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και τη συμμετοχή των Γραμματέων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και πολιτικών στελεχών μας .

Σε ανάλογη αναφορά προέβη η Φώφη Γεννηματά για συγκρότηση ισχυρών ψηφοδελτίων για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. «Προχωράμε για το σκοπό αυτό, στη συγκρότηση Επιτροπής με υπεύθυνο το μέλος του Πολιτικού μας Συμβουλίου και δήμαρχο Αθηνών Γιώργο Καμίνη. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν οι υπεύθυνοι του Τομέα Αυτοδιοίκησης, οι αντίστοιχοι υπεύθυνοι των Κοινοβουλευτικών μας Ομάδων, και πολιτικά στελέχη με γνώση του χώρου. Το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει και πάλι τα καταξιωμένα στελέχη που έχουν εκλεγεί στις Περιφέρειες και στους Δήμους», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων