ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Σε οριακό σημείο φαίνεται πως βρίσκονται τα νεύρα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

H συνεδρίαση της Κ.Ο του κυβερνώντος κόμματος καθυστέρησε κατά περίπου δυόμισι ώρες κι αφού προηγουμένως η ώρα έναρξής της άλλαξε δύο φορές.

Σε ρυθμούς σκληρού ρόκ χορεύει το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο πρωθυπουργός θα εξακολουθήσει να κρατά την ισορροπία του... ή απλά θα καταρρεύσει.

Ήδη, αρκετοί βουλευτές μετά από ένα εκρηκτικό τριήμερο έφτασαν στην Βουλή άκεφοι, βαθύτατα προβληματισμένοι και έντονα αγανακτισμένοι για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστική η στιχομυθία στο εντευκτήριο της Βουλής μεταξύ της κ. Βάσως Παπανδρέου και των κ.κ. Βασίλη Γερανίδη και Νίκου Σαλαγιάννη οι οποίοι συμφώνησαν πως η κυβέρνησης «δεν έχει άλλο πολιτικό κεφάλαιο» και πως οι ίδιοι θα παρακολουθήσουν «με βαριά καρδιά» την ομιλία του πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων η Σοφία Γιαννακά, Κώστας Καρτάλης και Γιάννης Βούρος διαμαρτύρονταν έντονα στον γραμματέα της Κ.Ο Βασίλη Έξαρχο, γιατί επιθυμούσαν να μιλήσουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και να μεταφέρουν με αυτό τον τρόπο τους προβληματισμούς τους στον κ. Παπανδρέου. Ορισμένοι μάλιστα απειλούσαν ότι θα παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση από το εντευκτήριο, αρνούμενοι να «συμμετέχουν σε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου του πρωθυπουργού την ώρα που η κοινωνία αναστενάζει».

Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις, οι αντιστάσεις κάμφθηκαν καθώς ο κ. Έξαρχος τους ενημέρωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση στην οποία θα μπορέσουν να τοποθετηθούν και να πουν «τα παράπονά τους» στον κ. Παπανδρέου.

Πάντως, έως και την έναρξη της ομιλίας του πρωθυπουργού, οι κ.κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, Μίμης Ανδρουλάκης και η κ. Τόνια Αντωνίου δεν είχαν έλθει στην Βουλή.