Βρούτσης: Ανέντιμο και τυχοδιωκτικό το δημοψήφισμα

Βρούτσης: Ανέντιμο και τυχοδιωκτικό το δημοψήφισμα

Ως πράξη «ανιστόρητη, ανέντιμη και τυχοδιωκτική» χαρακτηρίζει το «τελεσίγραφο του κ. Παπανδρέου» για δημοψήφισμα,  ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

«Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι ήταν επικίνδυνος, σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι και αδίστακτος», προσθέτει, υιοθετώντας την σκληρή φρασεολογία, του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη.

Ο κ. Βρούτσης υποστηρίζει πως το δημοψήφισμα αποτελεί «εξαπάτηση κατά συρροή» του ελληνικού λαού και πως «φανερώνει ότι μπροστά στην πολιτική του επιβίωση και στο προσωπικό του συμφέρον δεν διστάζει να βάλει σε σοβαρό κίνδυνο την πατρίδα μας». Κατηγορεί ακόμη τον κ. Παπανδρέου ότι «ταυτίζει το δικό του μέλλον με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», κάτι το οποίο, όπως αναφέρει, αποτελεί «πολιτική ανηθικότητα».

 «Αφού προηγουμένως διέσυρε την ίδια του την πατρίδα, έριξε τη χώρα στα βράχια, διέλυσε την κοινωνία και την οικονομία, σήμερα αποφάσισε να τη διχάσει θέτοντας προσχηματικά διλήμματα εκβιαστικού χαρακτήρα. Στην αρχή προσπάθησε, χωρίς όμως επιτυχία, να κάνει συνένοχο της αδιέξοδης πολιτικής του τη Ν.Δ. Σήμερα, επιδιώκει εκβιαστικά να καταστήσει συνένοχό του ολόκληρο τον ελληνικό λαό», σημειώνει και υπογραμμίζει ότι «το δίλλημα που θέτει σε ποιόν κόσμο πρέπει να ανήκουμε είναι κίβδηλο και παραπλανητικό. Η Ελλάδα έχει αποφασίσει προ πολλού να ανήκει στην Ευρώπη και να συμμετέχει στην Ευρωζώνη».

Αγκιστρωμένος στην καρέκλα του πρωθυπουργού

«Ηθελημένα πλέον, ο κ. Παπανδρέου οδηγεί τη χώρα σε μια πρωτοφανή και παρατεταμένη παράλυση με καταστροφικές συνέπειες. Και όλα αυτά με στόχο να παραμείνει αγκιστρωμένος στην καρέκλα του Πρωθυπουργού», παρατηρεί ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε στιγμή και αν ο πρωθυπουργός θέσει το όποιο δημοψήφισμα θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός θα βρεθεί απέναντί του και η ενέργεια του θα αποδοκιμαστεί.

 «Δυστυχώς, μόνο μια λέξη ταιριάζει σ΄ αυτή την απαράδεκτη απόφαση, σε αυτή την άθλια κυβέρνηση, σε αυτόν τον τραγικό Πρωθυπουργό. Ντροπή !!! Λύση, όμως, απέναντι στη δημοκρατική εκτροπή που επιχειρεί ο κ. Παπανδρέου υπάρχει. Εκλογές τώρα!!!», καταλήγει.