ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής - Θλιβερό φερέφωνο του Σαμαρά ο Μητσοτάκης

Τσίπρας: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής - Θλιβερό φερέφωνο του Σαμαρά ο Μητσοτάκης

Φερέφωνο του «πραγματικού προέδρου» της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, έπειτα από την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρωθυπουργός στη Βουλή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Είναι φερέφωνο του ανθρώπου που έχτισε την πολιτική του καριέρα πουλώντας ψεύτικο υπερπατριωτισμό στο θέμα της ονομασίας των βόρειων γειτόνων μας. Ήταν ο πρώτος ο οποίος επισήμως αποδέχθηκε σε επίσημο έγγραφο να καταγραφεί η γείτονα χώρα ως δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να ανατρέξει σε συνεντεύξεις του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να δει τι έγινε στην κρίσιμη συνεδρίαση του Ελσίνκι.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, τονίζοντας πως αποτελεί δώρο για την κυβέρνηση. «Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσουμε αυτές τις δύο μέρες με ονόματα και διευθύνσεις για το ποιος έδωσε τι και πότε», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ο κ. Σαμαράς οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη σε μια θέση, στάση και συμπεριφορά θεσμικών ακροβασιών. Διότι εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ακροβασίες για το τι προβλέπει το Σύνταγμα. Κύριε Μητσοτάκη, αυτές τις μέρες θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή σας ιστορία και θα εκτεθείτε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα τελειώνει με τα προγράμματα στήριξης τον Αύγουστο

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από τα προγράμματα στήριξης εξέφρασε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, η αξιοπιστία της χώρας αποκαταστάθηκε, η Ελλάδα τελειώνει με τα προγράμματα στήριξης τον ερχόμενο Αύγουστο. Προχωρήσαμε σε δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, και στο τέλος πιστεύω πως ο ιστορικός του μέλλοντος και ο λαός θα αποφανθεί ότι πράξαμε σωστά», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής καθώς είναι η τελευταία που ψηφίζονται μέτρα που δεν είναι στις επιλογές της κυβέρνησης αλλά αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

«Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία ύστερα από μια πενταετία προγραμμάτων και πετύχαμε επί τρία συναπτά έτη όχι μόνο να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και να έχουμε υπεραπόδοση. Παραλάβαμε ένα κράτος που ξόδευε κονδύλια της ΕΕ για να εξυπηρετήσει φίλια συμφέροντα των τότε κυβερνώντων. Σήμερα η χώρα είναι πρώτη σε απορροφητικότητα σε ευρωπαϊκά κονδύλια και έλαβε το μπράβο από τον Ζ.Κ. Γιούνκερ. Παραλάβαμε μια χώρα εσκεμμένα με άδεια ταμεία, σήμερα έχουμε απόθεμα ρευστότητας. Παραλάβαμε μια χώρα σε διεθνή απομόνωση και σήμερα αποκαθιστά τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή», τόνισε ο κ. Τσίπρας αποτιμώντας το έργο της κυβέρνησης τα 3 χρόνια διακυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι μέρος της λύσης και όχι το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες

Σχετικές ειδήσεις