ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι και γιατί θέλουν παραίτηση του Προκοπή Παυλόπουλου

Ποιοι και γιατί θέλουν παραίτηση του Προκοπή Παυλόπουλου

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες –κυριολεκτικά- ώρες στο παρασκήνιο των πολιτικών διεργασιών, παραπέμπουν σε άλλες, σκοτεινές εποχές.

Απίστευτο παρασκήνιο - Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Σαμάρα να ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί με αφορμή το ονοματολογικό

Συγκεκριμένα, πληροφοριες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία αναφέρουν ότι πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα μεθοδεύουν εκβιασμό σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για να τον ωθήσουν σε παραίτηση.

Στόχος η πολιτική αποσταθεροποίηση, η πτώση της κυβέρνησης και η πρόκληση εκλογών, αφού εάν παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οι εκλογές θα είναι μονόδρομος, αφού η αντιπολίτευση μπορεί άνετα να μπλοκάρει την εκλογή νέου Προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφοριες υποκινητές του σεναρίου αυτού της αποσταθεροποίησης είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ορισμένα στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ αυτών οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι έχουν πετύχει να εγκλωβίσουν στο σχέδιο τον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα με ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις, επί των οποίων αναμένονται τις επόμενες ημέρες σοβαρές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο της προώθησης αυτού του σχεδίου, τις τελευταίες ημέρες:

  • Ο Αντ. Σαμαράς εξαπέλυσε τη γνωστή αήθη επίθεση εναντίον του Πρ. Παυλόπουλου.
  • Τον ακολούθησε ο Μ. Βορίδης.
  • Η επίσημη Ν.Δ. απέφυγε την καταδίκη των δηλώσεων αυτών.
  • Γνωστά δημοσιογραφικά κέντρα έχουν αρχίσει τις έως και προβοκατόρικες επιθέσεις εναντίον του Προέδρου, για… προδοσία της Μακεδονίας και σύμπλευση με τον Αλ. Τσίπρα!

Οι ιδιες πηγες επιμένουν ότι αύριο Σάββατο (16/06), ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει επίσημα την παραίτηση του Προκόπη Παυλόπουλου, ακολουθώντας τις επιθεσεις κατά του Προέδρου για… προδοσία και ξεπούλημα της Μακεδονίας!

Κατά τις πληροφορίες μας, μεθοδεύονται ακόμα και αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου από κέντρα τα οποία ορέγονται πολιτικές εξελίξεις, ευελπιστώντας ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα εκβιαστεί με αυτό τον τρόπο.

Ωστόσο έγκυρες πηγες μας τονίζουν, πως «ο Προκόπης Παυλόπουλος ποτέ στην πολιτική του πορεία δεν έχει υποκύψει σε εκβιασμούς, ακόμα και όταν είχε βρεθεί στο κέντρο πρωτοφανών εναντίον του επιθέσεων, την εποχή του βασικού μετόχου και πάντοτε λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση του Συντάγματος. Όσο για τις θέσεις του, ειδικά για τα εθνικά θέματα, είναι όλα γνωστά. Είναι αυτός που έχει θέσει τις εθνικές κόκκινες γραμμές, ας μην επιχειρούν ορισμένοι να του κάνουν μαθήματα πατριωτισμού»…

Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση

Σχετικές ειδήσεις