ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για Ρώσους διπλωμάτες: Δεν δεχόμαστε συμπεριφορές που δεν σέβονται το Διεθνές Δίκαιο

Τζανακόπουλος για Ρώσους διπλωμάτες: Δεν δεχόμαστε συμπεριφορές που δεν σέβονται το Διεθνές Δίκαιο

«Η Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποδέχεται συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο». Με αυτά τα λόγια σχολίασε την Τετάρτη (11/07/2018) ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, το ζήτημα που έχει προκύψει με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για άλλους δύο.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΣΙΠΡΑ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Επί της ουσίας, η απάντηση του κ. Τζανακόπουλου κινείται στην ίδια ακριβώς γραμμή με τις πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες νωρίτερα, σε δηλώσεις τους προς το CNN Greece, ανέφεραν: «Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους, αρκεί να σέβονται το διεθνές δίκαιο και την ελληνική κυριαρχία. Σε αυτό το πλαίσιο ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα».

Διαβάστε αναλυτικά:

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το τι θα πει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι της Πέμπτης (12/07/2018) με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Η συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Ερντογάν έρχεται σε μια περίοδο κλιμάκωσης στις σχέσεις των δύο χωρών. Ωστόσο, αναζητούμε νέες προοπτικές και νέο βηματισμό στο επίπεδο της συνεννόησης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», επισήμανε ο ίδιος.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την παρουσία της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν, τη χαρακτήρισε «επιζήμια και προβληματική», «γιατί», όπως τόνισε, «έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση της ίδιας με το υπουργείο Εξωτερικών».

Διαβάστε επίσης: