ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» κυβέρνησης - ΝΔ για Αντωνοπούλου και Ζουράρι

«Πόλεμος» κυβέρνησης - ΝΔ για Αντωνοπούλου και Ζουράρι

Άγρια διαμάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ξέσπασε την Πέμπτη (12/07/2018), με αφορμή τις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας τόσο για τηνΡάνια Αντωνοπούλου όσο και για τον Κώστα Ζουράρι.

«Δεν πέρασε λίγος καιρός που έμεινε η κ. Αντωνοπούλου χωρίς επίδομα στέγασης και η κυβέρνηση φρόντισε να την αποκαταστήσει διορίζοντάς την ως εκπρόσωπο της χώρας μας στον ΟΟΣΑ, όπου θα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο μισθό και ακόμη μεγαλύτερο επίδομα στέγασης», ανέφεε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και συνέχισε: «Ο κ. Ζουράρις, ο οποίος εκδιώχθηκε από υφυπουργός Παιδείας επειδή χυδαιολογούσε κατά οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, αποκαθίσταται ως αντιπρόεδρος της Βουλής, προφανώς για να συντονίζει καλύτερα την "κερκίδα" των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

«Άνθρωποι που κρίθηκαν ακατάλληλοι να παραμείνουν στην κυβέρνηση για ηθικούς λόγους, εντός ολίγων μηνών όχι μόνον κρίνονται κατάλληλοι, αλλά επιβραβεύονται με άλλες αξιοζήλευτες θέσεις. Με δυο λέξεις: Mας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα...», κατέληξε η ΝΔ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος να επισημαίνει ότι «τόσο το ηθικό πλεονέκτημα, όσο και η σοβαρότητα είναι έννοιες άγνωστες για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η Κουμουνδούρου ανέφερε, τέλος, ότι «αυτό που περισσεύει είναι το θράσος, σε μια παράταξη που στελέχη της έχουν καταδικαστεί με τον μισό Ποινικό Κώδικα. Τους ενοχλεί μάλλον ότι δεν ρωτήθηκαν οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη, στα γνωστά δείπνα στήριξής του, για το ποια πρόσωπα θα ενέκριναν, και με ποια ανταλλάγματα».

Διαβάστε επίσης: