ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Αλβανία: Εκτός από την ΑΟΖ συζητάμε το θέμα του αλβανικού εμπολέμου

Τσίπρας για Αλβανία: Εκτός από την ΑΟΖ συζητάμε το θέμα του αλβανικού εμπολέμου

Τις εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις Αθήνας – Τιράνων για τα μείζονα διμερή ζητήματα όπως αυτά του εμπολέμου, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) αλλά και της τακτοποίησης του θέματος των Αλβανών στην Ελλάδα (σ.σ. θέμα μεσεγγύησης των περιουσιών τους) υπογράμμισε την Πέμπτη (12/07/2018) ο πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά το πέρας τη συνάντησής του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για την πορεία των συζητήσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.

«Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: