ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας για Έλληνες στρατιωτικούς: Η Τουρκία κρατά σε ομηρία δύο Ευρωπαίους πολίτες

Ρήγας για Έλληνες στρατιωτικούς: Η Τουρκία κρατά σε ομηρία δύο Ευρωπαίους πολίτες

Σφοδρή κριτική εναντίον της Τουρκίας, με αφορμή την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, άσκησε την Τετάρτη (18/07/2018) ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

«Δυστυχώς η Τουρκία διαμορφώνει ένα τοπίο που δεν βοηθάει την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή και τραβάει στα άκρα ένα ζήτημα που θα μπορούσε να έχει λυθεί από την πρώτη στιγμή. Ο Έλληνας ΠΘ ήταν πολύ αυστηρός σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα στη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν και του ζήτησε το αυτονόητο: να απαγγελθούν συγκεκριμένες κατηγορίες», δήλωσε ο κ. Ρήγας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Ερντογάν δεν έχει το δικαίωμα να ζητά ως αντάλλαγμα την επιστροφή των 8 και πρέπει να αντιληφθεί ότι εμείς δεν θα παραβιάσουμε τα κεκτημένα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αυτή τη στιγμή κρατά σε ομηρία δύο ευρωπαίους πολίτες και ΝΑΤΟϊκούς στρατιωτικούς και αγνοεί τις παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Αν η Τουρκία πράγματι επιθυμεί να έχει σχέσεις με την Ευρώπη και να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία, θα πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό δίκαιο και να μην λειτουργεί με λογικές ανατολίτικου παζαριού».

Για την αναστολή των μέτρων για συντάξεις και αφορολόγητο, ο κ. Ρήγας είπε: «Είναι γεγονός πως στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια και πως έχουμε πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούμε μόνοι μας τις δανειακές μας υποχρεώσεις. Τα μέτρα για το 2019 και το 2020 συμφωνήθηκαν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές, γι’ αυτό και μπορούν να συζητηθούν εκ νέου με τους θεσμούς. Η θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας αποτελεί προφανώς ένα εξαιρετικά ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί. Δεν πρόκειται για ‘προεκλογική παροχολογία’ όπως λένε κάποιοι, αλλά για την πραγματικότητα της επόμενης μέρας, με τη χώρα να στέκεται στα πόδια της, σε συνθήκες βιώσιμης οικονομίας».

Τέλος, για την ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Αυτή η κυβέρνηση έκανε πολύ σημαντικό έργο και κατάφερε να αφήσει και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, κι αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το διαπλεκόμενο πολιτικό, τραπεζικό και οικονομικό σύστημα είχε βυθίσει τη χώρα σε έναν παρασιτικό καπιταλισμό, που οδήγησε τελικά και στην οικονομική καταστροφή. Το ίδιο σύστημα επιτίθεται στην κυβέρνηση με κάθε πιθανό τρόπο, προκειμένου να επανέλθει στην εξουσία. Δική μας πρόθεση παραμένει σαφώς να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της και να πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2019».

Διαβάστε επίσης: