ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντροπή: Αυξήσεις 3.000 ευρώ το μήνα στους διοικητές των ΔΕΚΟ την ώρα που μετράμε νεκρούς

Ντροπή: Αυξήσεις 3.000 ευρώ το μήνα στους διοικητές των ΔΕΚΟ την ώρα που μετράμε νεκρούς

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι σήμερα, Πέμπτη (26/07/2018), λίγες ώρες μετά την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική και ενώ η Ελλάδα μετρά ακόμα νεκρούς και αναζητά δεκάδες αγνοούμενους, η κυβέρνηση κατέθεσε εκπρόθεσμη τροπολογία στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», δίνοντας αυξήσεις έως και 60% στους μισθούς διοικητικών στελεχών συγκεκριμένων ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με την ντροπολογία, εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα (μισθός γενικού γραμματέα υπουργείου) οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Κατά την τροπολογία οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω προσώπων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Δεδομένου ότι ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ.

Με τη διάταξη, λοιπόν αυτή, το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών κατά 60%, τρεις μόλις ημέρες μετά την μεγαλύτερη τραγωδία που σημειώθηκε στη χώρα τα τελευταία 100 χρόνια.

Δείτε ΕΔΩ την ντροπολογία