ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Στιγμές πένθους για την Ελλάδα – Μπαρνιέ: Είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό (vid)

Παυλόπουλος: Στιγμές πένθους για την Ελλάδα – Μπαρνιέ: Είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό (vid)

Φωτιά | Προκόπης Παυλόπουλος | Μισέλ Μπαρνιέ: Τις ευχαριστίες του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την «έμπρακτη», όπως είπε «αλληλεγγύη προς τη χώρα», απεύθυνε την Παρασκευή (27/07/2018) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προς τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κομισιόν για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η Ελλάδα ζει δυστυχώς, στιγμές πένθους και οδύνης», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο πένθος του ελληνικού λαού για την τραγωδία που πλήττει την Ελλάδα.

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα την συγκίνηση, το πένθος του ελληνικού λαού, την τραγωδία αυτή που πλήττει όλη την Ελλάδα. Και την συμμεριζόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και εγώ προσωπικά και στην ίδια μου την οικογένεια. Είδα πόση συγκίνηση έχει προκαλέσει αυτό το μακάβριο γεγονός», ανέφερε ο κ. Μπαρνιέ απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.

«Είμαστε πολύ συγκινημένοι, συμμετέχουμε στο πένθος σας, το μοιραζόμαστε και είμαστε δίπλα σας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η αλληλεγγύη μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι συμμεριζόμαστε τις πολιτικές, αλλά και τα συναισθήματα που προκαλούνται από τέτοιου είδους καταστάσεις. Είμαστε 28 κράτη, τα οποία κάνουμε μία πολιτική, όχι μόνο κοινωνική και οικονομική αλλά και ανθρωπιστική. Και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά υπάρχει και η αλληλεγγύη πάντα μεταξύ μας», είπε ο κ. Μπαρνιέ, διαβεβαιώνοντας: «Πρέπει να ξέρετε ότι είμαστε πάντα αλληλέγγυοι, είμαστε πάντα δίπλα στον ελληνικό λαό».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: