ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά - Μητσοτάκης για φονικές πυρκαγιές: «Οι ευθύνες θα αποδοθούν»

Φωτιά - Μητσοτάκης για φονικές πυρκαγιές: «Οι ευθύνες θα αποδοθούν»

Φονική φωτιά στο Μάτι - «Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου - Έκανε λόγο για άθλια διαχείριση της πρωτόγνωρης τραγωδίας - «Κάποτε ο Τσίπρας ήταν νέος και ανεύθυνος. Σήμερα είναι καταστροφικός και κυνικός» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων

Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «οι ευθύνες θα αποδοθούν, μην έχετε αμφιβολία».

«Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα πρόσωπα αυτής της τραγωδίας καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους. Δεν ησυχάζουμε. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι ευθύνες να ταυτοποιηθούν και να καταλογιστούν» επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις πυρκαγιές.

«Τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση»

«Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Η παραίτηση είναι και μία πράξη προσωπικής ευθύνης. Αναρωτιέμαι πως κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται και συνεχίζουν μακάριοι να ασκούν τα καθήκοντά τους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας. «Ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κ. Δούρου και άλλοι έχουν τεράστια ευθύνη. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους. Ποιος Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν άλλη μία φυσική καταστροφή».

Αναφερόμενος στο σόου Τσίπρα – όπως το χαρακτήρισε – της περασμένης Δευτέρας, μίλησε για έναν πρωθυπουργό άμοιρο ευθυνών που προσπαθούσε να κάνει μία επικοινωνιακή διαχείριση την ώρα που όλοι ήξεραν ότι υπήρχαν νεκροί.

Κάποτε ο κ. Τσίπρας ήταν νέος και ανεύθυνος, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσει. «Σήμερα είναι καταστροφικός και κυνικός».

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ