ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιές - Μητσοτάκης: Να αναλάβει τώρα ειδικός εφέτης ανακριτής - Φοβάμαι συγκάλυψη

Φωτιές - Μητσοτάκης: Να αναλάβει τώρα ειδικός εφέτης ανακριτής - Φοβάμαι συγκάλυψη

Μητσοτάκης; για φωτιές Ανατολική Αττική: «Οι πολίτες χρεώνουν στον κ. Τσίπρα πρωτοφανή κυνισμό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης. «Ο Τσίπρας ήταν κάποτε ήταν νέος και ανεύθυνος. Σήμερα είναι κυνικός και καταστροφικός» - Επέρριψε ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτο και την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΥΝΙΣΜΟ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ - ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΔΟΥΡΟΥ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, ΤΟΣΚΑ

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για άθλιους χειρισμούς της κυβέρνησης και για επικοινωνιακή συγκάλυψη.

Σε ερώτημα αν έχει προσωποποιήσει τις ευθύνες είπε:

«Αδυνατώ να καταλάβω τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς παραιτήσεις. Η παραίτηση είναι πράξη πολιτικής ευθύνης. Πώς κάποοιοι κοιμούνται και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους; Ο Τόσκας, ο Σκουρλέτης, η Δούρου, ο αρχηγός της αστυνομίας και ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας έχουν αυθύνες. Ποιος Έλληνας πολίτης εμπιστεύεται ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια νέα φυσική καταστροφή;».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ οι καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας είναι πολύ σοβαρές και η υπόθεση πρέπει να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή.

Για τις καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς περί πλαστογραφία εγγράφου για εντολή εκκένωσης από τη σύμβουλο της περιφέρειας Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας και ζητώ από τη δικαιοσύνη να αναθέσει την έρευνα σε εφέτη, ώστε η διερεύνηση να γίνει σε ανώτατο δυνατό επίπεδο».

«Οι ευθύνες για την τραγωδία στην Αττική θα αποδοθούν», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τις φονικές πυρκαγιές, χαρακτηρίζοντας άθλια τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση.

«Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.Θα κάνω τα πάντα για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, και να αποδοθούν οι ευθύνες», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι πολίτες απαιτούν σχέδιο, ευθύνη, καθώς και την επιλογή των πιο κατάλληλων ανθρώπων σε θέσεις που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια τους», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δε βγήκε ένας από την κυβέρνηση να δώσει οδηγίες στους πολίτες. Ίσως κάποιοι δεν ήθελαν να βγουν στον ΣΚΑΙ γιατί το θεωρούν εχθρικό μέσο....».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων» υπενθυμίζοντας ότι «σε μια εποχή που δεν μας απασχολούσε το θέμα έχω πει σκληρά πράγματα ειδικά για εκείνα τα αυθαιρετα που δεν μπορούν απο κανένα παράθυρο να νομιμοποιηθούν γιατί βρίσκονται σε ρέματα, αιγιαλούς και δάση».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά - Τα βίντεο του τρόμου: Η διάσωση εγκλωβισμένων στο Μάτι και τα παιδιά που παλεύουν να σωθούν

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Φωτιά – Καταγγελία από το δήμαρχο Ραφήνας: Περιφερειακή σύμβουλος πλαστογράφησε έγγραφο

FAZ: Φόβοι για το θερμότερο καλοκαίρι της χιλιετίας