ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπαδήμος διαλέγει Ράπανο για υπουργό Οικονομικών

Ο Παπαδήμος διαλέγει Ράπανο για υπουργό Οικονομικών

Τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας και επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Βασίλη Ράπανο, αναμένεται να επιλέξει για τη θέση του υπουργού Οικονομικών ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, εφόσον τελικά αναλάβει επικεφαλής της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Ράπανος σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Καναδά, ενώ στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Queen's.

Στο παρελθόν θήτευσε σε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Υπηρέτησε ως Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ καθώς και ως Διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ.

Την περίοδο 2000-2004 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Επίσης υπηρέτησε στο ΚΕΠΕ, αρχικά ως βοηθός ερευνών και αργότερα ως ερευνητής.

Από το 2009, ο κ. Ράπανος κατέχει τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας και του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι άλλες πληροφορίες θέλουν για τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον πρόεδρο του ΙΟΒΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Διαβάστε ακόμη:

«Κλειδώνει» του Παπαδήμου