ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποδυναμώνει τα περί «γκρίνιας» στο εσωτερικό της η Συγγρού

Αποδυναμώνει τα περί «γκρίνιας» στο εσωτερικό της η Συγγρού

«Θνητή φλυαρία», χαρακτηρίζουν τα περί αντιδράσεων στους κόλπους της ΝΔ, στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Με την Πλατωνική φράση, επιχειρούν να αποδυναμώσουν σχετικές αναρτήσεις στον κυβερνοχώρο και να βάλουν φρένο στη φημολογία που θέλει κορυφαία στελέχη -ανάμεσα τους και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της παράταξης, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο-, να ετοιμάζουν «κίνημα», κατά της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά, να μετάσχουν στο νέο σχήμα και πολιτικά πρόσωπα, σε αντίθεση με την αρχική του επιθυμία.

«Δεν υπάρχει κείμενο συλλογής υπογραφών»

Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν ακόμη την ύπαρξη κίνησης συλλογής υπογραφών, 20 και πλέον «γαλάζιων» βουλευτών, με μαέστρο τον Κώστα Μαρκόπουλο, το οποίο θα είχε ως σκοπό να πιέσει τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει πίσω στην απόφασή του για συμμετοχή στην κυβέρνηση προσώπων που θα «βάλουν στο κάδρο τη ΝΔ», καθιστώντας την συνυπεύθυνη.

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί αν αρνηθεί πως ο Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί να βρει τη «χρυσή τομή», ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα, των σκληρών και των φιλελεύθερων μετριοπαθών. Ωστόσο, επιτελικά στελέχη, διαβεβαιώνουν πως οι όποιες διαφοροποιήσεις δεν θα πάρουν έκταση, αφού όπως λένε, οι βουλευτές της παράταξης κινούνται με βάση το εθνικό συμφέρον, το οποίο προτάσσει και ο Αντώνης Σαμαράς.

Άλλωστε, υπενθυμίζουν, ότι η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της, Γιάννη Μιχελάκη, έχει ξεκαθαρίσει πως η μη ύπαρξη πολιτικών προσώπων δεν αποτελεί θέσφατο και άρα οι εξελίξεις δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία. «Στο κόμμα υπάρχει απόλυτη σύμπνοια», διαβεβαιώνει άλλο κορυφαίο στέλεχος που δηλώνει έκπληκτο από τη σχετική φημολογία.

Πάντως, είναι γεγονός πως μια συζήτηση είναι ανοιχτή μεταξύ των στελεχών της παράταξης αλλά και στη βάση του κόμματος, με πληροφορίες να θέλουν το τηλεφωνικό κέντρο της Συγγρού να έχει πάρει φωτιά μετά την απόφαση της Κυριακής για το σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης.