Ανασχηματισμός - Άρχισε το γράψε - σβήσε: Το σπάσιμο υπουργείων και τα νέα πρόσωπα

Newsroom Newsroom

Ανασχηματισμός - Άρχισε το γράψε - σβήσε: Το σπάσιμο υπουργείων και τα νέα πρόσωπα

Τα επόμενα βήματα του Τσίπρα μετά την Ιθάκη - Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού πριν από τη ΔΕΘ - Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα

Τακτικές εξόδους από το Μέγαρο Μαξίμου και άμεση επαφή με τους πολίτες αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την επιτυχημένη επίσκεψή του στην Ιθάκη και τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αρκετές εξορμήσεις πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν σκέψεις για μια επίσκεψη στη Σύρο και ειδικότερα στο Νεώριο, από όπου ο κ. Τσίπρας θα απευθυνθεί στους εργαζόμενους αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις για μεγαλύτερη στήριξη των εργατών αλλά και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο ναυπηγοεπισκευαστικό κέντρο των Κυκλάδων, που επαναλειτουργεί από την περασμένη Άνοιξη.

Άλλη μια επίσκεψη που εξετάζεται είναι αυτή στο Καστελλόριζο, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός. Κατά την επίσκεψή του στο νησί τον περασμένο Απρίλιο, ο κ. Τσίπρας είχε πει πως θα επιστρέψει μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Πρόκειται για μία δέσμευση για την οποία επιθυμεί να είναι συνεπής.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού εξετάζει και μια τρίτη επίσκεψη, αν ο χρόνος μέχρι τη ΔΕΘ το επιτρέψει και φαίνεται πως αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

Στόχος του Μαξίμου είναι να αποδείξει πως ο πρωθυπουργός δεν είναι απομονωμένος, ούτε μακριά από την κοινωνία. Αντιθέτως, η επίσκεψη στην Ιθάκη έδειξε την ανάγκη ο κ. Τσίπρας να βρίσκεται συχνότερα στην Περιφέρεια, μέσα στον κόσμο, δηλώνοντας έμπρακτα πως «είμαστε εδώ, σας ακούμε και μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον».

Ετοιμάζεται ο ανασχηματισμός

Λίγο ακόμα χρόνο θέλει ο πρωθυπουργός ώστε να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ για τον ανασχηματσμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, εξετάζεται το «σπάσιμο» του υπουργείου Οικονομίας και η δημιουργία ενός υπουργείου Επενδύσεων ή Βιομηχανίας. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σε άλλα υπουργεία που έχουν υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως ακόμη αναζητείται ο τρόπος ένταξης στο νέο κυβερνητικό σχήμα του προσώπου ή των προσώπων με προέλευση από άλλους πολιτικούς χώρους, όχι μόνο από την Κεντροαριστερά, που έχουν στηρίξει συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και που θα λειτουργήσουν ως καταλύτες για την συγκρότηση ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου που αποτελεί μια από τις επιδιώξεις του πρωθυπουργού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved