ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Το σημαντικό είναι ότι ο Φλώρος επέστρεψε στη φυλακή

Τζανακόπουλος: Το σημαντικό είναι ότι ο Φλώρος επέστρεψε στη φυλακή

Σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μάκη Βορίδη, για το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power, είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και πρόσθεσε ότι «εμείς παίρνουμε την ευθύνη για το γεγονός ότι επέστρεψε στη φυλακή». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει μαθήματα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την αποφυλάκιση και υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες ο καταδικασθείς επέστρεψε στη φυλακή.

«Είναι προφανές ότι η μοναδική κυβέρνηση η οποία έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις
για να μπορέσει να περιορίσει αυτά τα ενδημικά φαινόμενα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό είναι η σημερινή κυβέρνηση» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι

κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή.

«Έχει πέσει πολλή λάσπη» είπε, κατηγορώντας τη ΝΔ η οποία, όπως είπε, έσπευσε να κατηγορήσει το νόμο Παρασκευόπουλου, «πριν δει τι συμβαίνει». Όπως είπε,
η διαφθορά δεν είναι φαινόμενο τωρινό στον κρατικό μηχανισμό και χρειάζεται διαρκής εγρήγορση.

Έθεσε δε το «ηθικού χαρακτήρα» ερώτημα, απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, αν συνάδει η ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με την υπεράσπιση ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Για την εμπλοκή Δημητριάδη -συνεργάτη και ανηψιού του κ. Μητσοτάκη- στην υπόθεση, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι δεν είναι απλά ένας δικηγόρος, αλλά συνέταιρος του καταδικασμένου Φλώρου σε άλλες εταιρίες και τόνισε ότι το γεγονός ότι έγινε σύμβουλος του αρχηγού της ΝΔ, εγείρει πολιτικό ζήτημα.