ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο Μάτι: «Σε ένα μήνα από τώρα θα είμαι εγώ εδώ – Σας το υπόσχομαι» (pics)

Τσίπρας στο Μάτι: «Σε ένα μήνα από τώρα θα είμαι εγώ εδώ – Σας το υπόσχομαι» (pics)

Φωτιά Μάτι | Αλέξης Τσίπρας: Μετά την ενημέρωση που έκαναν το μεσημέρι της Τρίτης (04/09/2018) στους πολίτες στο Μάτι οι κύριοι Φλαμπουράρης και Φάμελλος, για το θέμα του αμιάντου και της αποκατάστασης των ζημιών, το λόγο έλαβε αμέσως εκ νέου ο πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας.

Ρεπορτάζ: Αμέλια Αναστασάκη

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το Μάτι είναι ένα στοίχημα με τη γραφειοκρατία. Το ζήτημα είναι και ταυτόχρονα το στοίχημα είναι να έχει αποκατασταθεί η περιοχή σε ένα καλοκαίρι. Εγώ λέω πως θα το κερδίσουμε».

«Υπάρχουν συμπολίτες μας που παραμονεύουν. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι το Μάτι εν πωλείται και οι ιδιοκτήτες δεν πρέπει να πρέπει να πουλήσουν, αλλά να μείνουν εδώ».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «είναι εφικτός ο στόχος δυο μήνες από σήμερα τα συνεργεία να έχουν ξεκινήσει την αποκατάσταση. Δεσμεύομαι προσωπικά κάθε μήνα θα είμαστε εδώ για να βλέπουμε πώς πάει η υλοποίηση των δεσμεύσεων μας. Πρέπει να τα βάλουμε με την γραφειοκρατία και την παθογένεια».

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι «οι άνθρωποι που μένουν στο Μάτι δεν μπορούν να μένουν στη σκόνη και μέσα στο μαύρο» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να επαναφέρουμε το πράσινο άμεσα στη περιοχή. Θα δώσουμε έμφαση, ώστε την ερχόμενη άνοιξη να ανθίσει ο τόπος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πολεοδομικές στρεβλώσεις και αυθαιρεσίες, υπογραμμίζοντας: «Θα πρέπει συλλογικά να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες αδυναμίες υπήρχαν μέχρι σήμερα πολεοδομικά (π.χ. πρόσβαση στις παραλίες). Πρέπει να γίνει ανασχεδιασμός, ώστε να δημιουργηθεί πρότυπη παραθαλάσσια περιοχή».

Είπε δε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας: «Σε ένα μήνα από τώρα θα είμαι εγώ εδώ, σας το υπόσχομαι».

Διαβάστε αναλυτικά:

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι