ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2018: Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΔΕΘ 2018: Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΔΕΘ 2018: Ευδιάθετος, χαμογελαστός και χωρίς γραβάτα περιηγήθηκε στα περίπτερα της 83ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνομίλησε τόσο με τον πρόεδρο της ΔΕΘ Helexpo και εκπροσώπους σωματείων όσο και με τον κόσμο που βρισκόταν στην έκθεση.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στον εκθεσιακό χώρο.

Δείτε την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στις 10.30 συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε σε περίπτερα της φετινής διοργάνωσης και στο περίπτερο των ΗΠΑ που είναι η τιμώμενη χώρα.

Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ.

Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Κατά την άφιξή του συναντήθηκε και με την Ντόρα Μπακογιάννη.

N 1

Δείτε το βίντεο από τη συνάντηση της Ντόρας με τον Κυριάκο

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε και αποκλειστικές δηλώσεις στο Newsbomb.gr εκτιμώντας ότι θα υπάρξει εκτίναξη της ΝΔ στις εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

O πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε στο περίπτερο της ομάδας του Άρη όπου αστειεύτηκε με τη φανέλα Νο 1: «Με κάνατε τερματοφύλακα;», είπε με χιούμορ στους υπευθύνους της ομάδας.

K3 1

Στις 10.30 έφτασε στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, όπου ο πρόεδρος της, Αναστάσιος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση. Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη

Οι υπεύθυνοι της Έκθεσης τον ξενάγησαν στα περίπτερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το περίπτερο της Lockheed Martin.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την εικονική πραγματικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φόρεσε γυαλιά VR (Virtual Reality) και ο φακός απαθανάτισε το στιγμιότυπο.

4550530

«Θα βοηθήσουμε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Κούδα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Κούδας τού ευχήθηκε στην επόμενη τετραετία να είναι πρωθυπουργός και να εγκαινιάσει αυτός το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ , όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1959 εγκαινίασε το πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

41772126 452964478523660 229795353224806400 n

Λίγο μετά τις 14:00 ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε τη βόλτα του στα περίπτερα.

Στις 20.00 ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" και αύριο στον ίδιο χώρο θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 13.00 μετά το μεσημέρι.

Τα έξι σημεία της ομιλίας του και το βασικό μήνυμα

Το βασικό μήνυμα της παρουσίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατία στη φετινή ΔΕΘ είναι «Μπορούμε», με πηγές της Νέας Δημοκρατίας να εξηγούν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει «από μια εποχή παρακμής» και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το «γαλάζιο» κόμμα έχουν το όραμα και το σχέδιο να πάνε την Ελλάδα μπροστά.

«Γιατί οι Έλληνες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα εποχή δημιουργίας» τόνιζαν χαρακτηριστικά οι εν λόγω πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα κινηθεί σε 6 κεντρικούς άξονες: Την οικονομία, τους θεσμούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Συνολικά, ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιγράψει συγκεκριμένες προτάσεις του για την Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει και μια ΕΕ που εξελίσσεται και για το πώς η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν μείνει στους ηττημένους της νέας εποχής. Θα αναπτύξει τις πολιτικές που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους. Θα μιλήσει για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Τα εισοδήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους φόρους, τα χρέη. Και θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο κράτος, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής.