ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ καλεί σε λαϊκό μέτωπο ενάντια στην νέα κυβέρνηση

Το ΚΚΕ καλεί σε λαϊκό μέτωπο ενάντια στην νέα κυβέρνηση

Για κυβέρνηση «μαύρου μετώπου» κάνει λόγο το ΚΚΕ και καλεί τον ΛΑΟ σε λαϊκό μέτωπο κατά του νέου σχήματος.

Επικαλούμενο τον στίχο του Κώστα Βάρναλη "απ τα τσακάλια δε γλυτώνεις μ΄εφκές ή παρακάλια", το ΚΚΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, που το σχηματισμό της απαιτούσαν εδώ και καιρό η ΕΕ, οι τραπεζίτες, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και τα άλλα τμήματα των μονοπωλίων, είναι γεγονός» και αντιτάσσει την ανάγκη δημιουργίας "λαϊκού μετώπου".

«Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑΟΣ, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα, γιατί είναι και αυτό συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος» αναφέρει το ΚΚΕ και υπογραμμίζει ότι στον αντίποδα του "μαύρου μετώπου" πρέπει να βρεθεί και να γίνει γεγονός το λαϊκό μέτωπο, σημειώνοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα, ενώ επαναλαμβάνει τη θέση του για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Δράση τώρα και λαϊκή αντεπίθεση. Πάλη ταξική σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας» τονίζει και καλεί τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να συμπορευθούν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ.