ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης θέλει να συνδυάσει τις απολύσεις στο Δημόσιο με διορισμούς… αρίστων

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης θέλει να συνδυάσει τις απολύσεις στο Δημόσιο με διορισμούς… αρίστων

Επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή τις δηλώσεις Μαρκογιαννάκη ο πρόεδρος της ΝΔ επί της ουσίας θα δώσει «ανταλλάγματα» του Δημοσίου σε όσους δεν θα είναι πια υποψήφιοι βουλευτές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει πως αυτό που θέλει είναι να συνδυάσει τις μαζικές απολύσεις με διορισμούς… «αρίστων».

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συγκέντρωση στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερώσει τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ως αποζημίωση στους κομμένους βουλευτές του, όπως αποκάλυψε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο κ. Μητσοτάκης τούς παραχωρεί «μέρισμα» στο Δημόσιο. Ή όποια ΔΕΚΟ διαλέξουν!

Έτσι δεν αποδεικνύεται μόνο ότι διακατέχεται από το οικογενειακό σύνδρομο της ιδιοκτησίας του κράτους. Αλλά και ότι προτίθεται, να συνδυάσει τις μαζικές απολύσεις και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, με διορισμούς αρίστων.

Τζάμπα αγχώνεται πάντως. Δεν θα του δώσει ποτέ ο λαός τη δυνατότητα να διαμοιράσει τα ιμάτια του κράτους».

«Ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει το Δημόσιο ως "πάρκινγκ" στελεχών της ΝΔ»

«Είναι πράγματι πολύ σύγχρονη η αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο Τομέα ως "πάρκινγκ" στελεχών, προκειμένου να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν πείθει ούτε τους υποψήφιους προς "παρκάρισμα", όπως τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη», είχε σχολιάσει επίσης νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του σχετικά μετά από δηλώσεις σε ΜΜΕ του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μαρκογιαννάκη, σύμφωνα τις οποίες ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, τού πρότεινε, μεταξύ άλλων, και θέση σε ΔΕΚΟ, προκειμένου να μην κατέβει υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.