ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρουμελιώτης: Η τρόικα ζητά τέσσερις εγγυητικές επιστολές

Ρουμελιώτης: Η τρόικα ζητά τέσσερις εγγυητικές επιστολές

Στην αποκάλυψη ότι η τρόικα ζητά τέσσερις επιστολές εγγυήσεων, προέβη ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι του προτάθηκε να γίνει πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Ρουμελιώτης είπε ότι τον πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου και παρότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν κατ΄ αρχήν θετικός, «πάγωσαν» την υποψηφιότητά του οι αντιδράσεις ορισμένων στελεχών της ΝΔ.

Χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδήμο ως προσωπικότητα αναγνωρισμένου κύρους, που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να αποτρέψει τον ορατό πλέον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόλ Τόμσεν επιστρέφει τη Δευτέρα στην Ελλάδα και ότι η τρόικα ζητά τέσσερις διαφορετικές επιστολές: μία από τον Λουκά Παπαδήμο, μία που θα συνυπογράφουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Προβόπουλος και δύο από τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, έχοντας γνώση του περιεχομένου των επιστολών, εκτιμά ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα έχει πρόβλημα να υπογράψει τη δική του.

Ερωτηθείς για το αν θα εκταμιευθεί η 6η δόση, λέει ότι «η Κριστίν Λαγκάρντ επιστρέφει στις ΗΠΑ στις 21 Νοεμβρίου. Η έκθεση είναι έτοιμη να υποβληθεί στο ΔΣ. Τώρα που σχηματίσθηκε η νέα κυβέρνηση δεν θα υπάρξει εμπόδιο».

Εκτιμά ωστόσο ότι οι συζητήσεις για την πρώτη δόση του νέου προγράμματος θα είναι πιο δύσκολες.