Πάνος Καμμένος: Από… καρικατούρα μέχρι «εφιαλτική εμπειρία» στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom Newsroom

Πάνος Καμμένος: Από… καρικατούρα μέχρι «εφιαλτική εμπειρία» στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σε άλλο επίπεδο φαίνεται πως περνά η επίθεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος δέχθηκε νέα πολλαπλά χτυπήματα για τη στάση του σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για τα όσα είπε στους Αμερικανούς περί plan B και βάσεών τους στην Ελλάδα.

«Καρικατούρα» τον χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης, συγκρίνοντάς τον με τον Σαλβίνι - «Δεν μπορούμε να πάμε με τον Καμμένο μέχρι τον Οκτώβριο» τόνισε ο Σάκης Παπαδόπουλος - «Τραυματική εμπειρία η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ», υπογράμμισε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Με... μπροστάρη τον Νίκο Φίλη, ο οποίος χαρακτήρισε «καρικατούρα» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά του κυβερνητικού τους εταίρου, επιβεβαιώνοντας το ρήγμα στις σχέσεις των δύο πλευρών, αλλά και το χάσμα που μένει να αποδειχθεί αν αυτήν τη φορά θα αποδειχθεί αγεφύρωτο.

Όπως και να έχει, το γυαλί, μετά και τις σημερινές τοποθετήσεις των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, φαίνεται πως έχει ραγίσει.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης υποστήριξε: «Είναι στοιχείο απολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα. Ορθώς συνεργαστήκαμε με τον Καμμένο, ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία -για συγκυριακούς λόγους, βεβαίως. Σήμερα η συνεργασία εξαντλεί αυτήν τη δυναμική της. Ο Καμμένος θεωρεί ότι θα παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί. Είναι καρικατούρα. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, να μην υπάρξει παρεμπόδιση του έργου μας».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Τρικάλων, Σάκης Παπαδόπουλος, ανέφερε πως, «όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνολαϊκισμό, δεν γίνεται να μην βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα ή του συνεταίρου. Δεν μπορούμε να πάμε να εξαντλήσουμε τη λήξη της θητείας μας, χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει με ποιον και γιατί. Γιατί με τον Πανό Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο δεν μπορούμε. Προτείνω η ΚΕ να πάρει ξεκάθαρες θέσεις».

Τα αιχμηρά «καρφιά» της για τον Πάνο Καμμένο δεν δίστασε να πετάξει και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ… τραυματική εμπειρία, ενώ προειδοποίησε σχετικά με τις υποψηφίους που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές, ειδικά στις περιφέρειες.

«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ανθρώπους ως υποψήφιους που δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που το λένε είτε ανοιχτά είτε δεν το λένε, που έχουν διαφορετική κατεύθυνση ιδεολογική και πολιτική» υπογράμμισε, διευκρινίζοντας επίσης πως οι πολιτικές συμμαχίες δεν έχουν συζητηθεί.

«Βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία, τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, γιατί το μνημόνιο και τα μέτρα που άρχισαν να χαλαρώνουν και αναδείχθηκαν οι πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες, έγινε αυτό που έγινε. Και δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει. Κομβικό ζήτημα το θέμα των συνεργασιών», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Νωρίτερα, έμμεσα μηνύματα είχε φροντίσει να στείλει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved