ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Θα προτιμούσα μια πιο φρέσκια κυβέρνηση»

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Θα προτιμούσα μια πιο φρέσκια κυβέρνηση»

Σύμφωνος με την ύπαρξη κομματικής πειθαρχίας στην επερχόμενη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, εμφανίστηκε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης, την ώρα που ο Πάνος Καμένος έχει ήδη δηλώσει πως δεν προτίθεται να υπερψηφίσει το νέο σχήμα.

«Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Καμένου. Εγώ θεωρώ ότι όταν η ΝΔ παίρνει, ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας παίρνει μια απόφαση, κορυφαία απόφαση, αυτή η απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη και να εκφράζεται δια της ψήφου από όλους τους Βουλευτές. Δεν είμαι υπέρ της κομματικής πειθαρχίας, της σκληρής κομματικής πειθαρχίας σε όλα τα επιμέρους νομοσχέδια, ή θέματα που τίθενται στον καθημερινό πολιτικό βίο, αλλά στις κεντρικές πολιτικές επιλογές δεν μπορεί να μην υπάρχει ένα θέμα ομοφωνίας. Τίθεται ένα θέμα ομοφωνίας. Τα πολιτικά κόμματα δεν είναι ενώσεις φίλων. Τα πολιτικά κόμματα είναι ενώσεις προσώπων που υπηρετούν συγκεκριμένους πολιτικούς άξονες...», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ

Για τη νέα κυβέρνηση

«Εγώ θα προτιμούσα να είχαμε μια κυβέρνηση 25 ανθρώπων αντί για 50 και θα προτιμούσα να είναι και πιο φρέσκια. Έγινε όμως ένας συμβιβασμός. Άλλωστε αυτή η κυβέρνηση δεν είναι για να λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας, είναι να αντιμετωπίσει μια συγκεκριμένη κρίση....Πιο φρέσκο, σημαίνει μπορεί να ήταν και πιο ακομμάτιστο πιο τεχνοκρατικό. Να μην βλέπαμε ας πούμε το ΠΑΣΟΚ να συνεχίζει να κρατάει τα σκήπτρα της εξουσίας, αυτό ξεκαθάρισε ο Α. Σαμαράς σήμερα ότι ο κ,. Παπανδρέου είχε διαρκώς στο μυαλό του όλο αυτό το διάστημα, στο θρίλερ που ζήσαμε πως θα κάνει αυτό το εγχείρημα να αποτύχει ώστε να φανεί ο ίδιος ως η μόνη λύση», σχολίασε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Παυλόπουλου, ότι η μεταβατική κυβέρνηση επιβλήθηκε, απήντησε «Το ''επιβλήθηκε''.... Εγώ δεν πιστεύω ότι σου επιβάλλεται τίποτα το οποίο δεν θέλεις. Εγώ νομίζω ότι αυτή η κυβέρνηση γεννήθηκε ως ανάγκη από τη στιγμή που γκρέμισε ο κ. Παπανδρέου την αξιοπιστία».