ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε να «συριζοποιήσουν» ακόμα και το Σύνταγμα (vid)

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε να «συριζοποιήσουν» ακόμα και το Σύνταγμα (vid)

Κυριάκος Μητσοτάκης | Συνταγματική Αναθεώρηση: Με σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης άνοιξε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια «συριζοποίησης» του Συντάγματος και εξαπολύοντας… βολές για μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως το Σκοπιανό.

«Η ΧΩΡΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ» ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει η κυβέρνηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση, λέγοντας: «Θέλουν να συριζοποιήσουν ακόμα και το Σύνταγμα, δεν θα τους το επιτρέψουμε!».

«Σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνούν τη χώρα, οι πολίτες δεν έχουν αυταπάτες. Πιστεύουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η δημόσια σφαίρα έχει επιβαρυνθεί από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, εντός και εκτός χώρας. Αρνητικά δεδομένα συσσωρεύει η συμφωνία των Πρεσπών. Με τις επιλογές της η κυβέρνηση επέτρεψε στα Σκόπια να εμπαίζουν την Ελλάδα. Και αυτά, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου. Είναι πρωτοφανές να διερευνά η Δικαιοσύνη τις αλληλοκατηγορίες δύο υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο».

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε ξανά, γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου και η επιστολή παραίτησης Κοτζιά και σημείωσε: «Όταν έλθει η συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση θα δούμε αν ο κ. Καμμένος φύγει από τη πόρτα ή το παράθυρο».

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση επανέλαβε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών «ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές».

«Ο μόνος τρόπος να μην κυρωθεί ποτέ η συμφωνία είναι να γίνουν εκλογές πριν αυτή έλθει στην Βουλή. Ο κ. Τσίπρας όμως έχει αναλάβει την υποχρέωση να φέρει τη Συμφωνία στην Βουλή πριν πάει σε εκλογές και ότι έχει πάρει ανταλλάγματα που θα βοηθήσουν όχι τη χώρα, αλλά το κόμμα του» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

Διαβάστε επίσης: