ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμες επαφές Τσίπρα - Σολτς στο Βερολίνο: «Ψηλά» το θέμα των συντάξεων

Κρίσιμες επαφές Τσίπρα - Σολτς στο Βερολίνο: «Ψηλά» το θέμα των συντάξεων

Αλέξης Τσίπρας | Όλαφ Σολτς | Ειδήσεις: Στο Βερολίνο θα βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή (09/11/2018) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα έχει συναντήσεις με Γερμανούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Μέρκελ, στο περιθώριο των εργασιών στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) της Γερμανίας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (10/11/2018), κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθεί επί τάπητος το «καυτό» ζήτημα των ελληνικών συντάξεων.

Εξάλλου, το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Παρίσι, όπου στις 20:00 θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ την Κυριακή (11/11/2018) θα συμμετάσχει στην τελετή εκατονταετηρίδας από την ανακωχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή, στις 19.30, θα έχει συνάντηση με τη συμπρόεδρο του Die Linke, Katja Kipping.

Αύριο, Σάββατο, από τις 11 το πρωί ξεκινά το πυκνό πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, πρώτα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Antonio Costa.

Μία ώρα μετά θα έχει τετ-α-τετ με τον τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz. Στις 13:30 θα δει την πρόεδρο του SPD, Andrea Nahles και στις 15:00, θα εκφωνήσει ομιλία στο Συνέδριο του SPD.

Το απόγευμα, στις 17:30, θα βρίσκεται στο Παρίσι και στις 20:00 θα παρατεθεί δείπνο από τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Την Κυριακή, το πρωί, ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει, στην τελετή εκατονταετηρίδας από την ανακωχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (11:00), ενώ δύο ώρες μετά θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Τέλος, στις 15:00 θα παραστεί σε τελετή εγκαινίων του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, στις 15:30 θα είναι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας και στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα έχει ομιλία στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Τι θα γίνει με όσους συνταξιούχους δεν έκαναν αίτηση στον ΕΦΚΑ