Κατάθεση στεφάνου από τον Α. Τσίπρα στο Πολυτεχνείο

Κατάθεση στεφάνου από τον Α. Τσίπρα στο Πολυτεχνείο

Στο χώρο του Πολυτεχνείου βρέθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου αν καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των ηρώων.

Ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον συμπρόεδρο του κόμματος Die Linke, Klaus Ernst και αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, κατέθεσε στεφάνι αποτείνοντας φόρο τιμής στους πεσόντες.  

Μετά την κατάθεση ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

Η πρόσφατη αλλά και παλιότερη ιστορία του ελληνικού λαού, κυρίως όμως η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του ΄73 καταδεικνύει ότι μάλλον λάθος λαό διάλεξαν για πειραματόζωο τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα της οικονομικής ελίτ.   

Ο ελληνικός λαός κατέκτησε με αγώνες την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του. Δεν του χαρίστηκε από κανέναν. Και όποιος τολμήσει να του την στερήσει, θα το πληρώσει πολύ ακριβά.   

Το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη καταδεικνύει ότι, όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν να κερδίσουν ακόμα και την πιο στυγνή δικτατορία, ακόμα και τον πιο δυνατό δυνάστη. Έτσι και τώρα θα διεκδικήσουμε και θα κατακτήσουμε ξανά την ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία σ΄ αυτό τον τόπο.

«Να πληρώσουν οι τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα και όχι οι πολίτες», δήλωσε ο Klaus Ernst και πρόσθεσε:

Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την αντίσταση κατά της δικτατορίας στην Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός που κρατάει ζωντανή την ιστορία του τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα επίθεση ενάντια στα δικαιώματά του και σ΄ αυτό μας βρίσκει εμάς τους φίλους του Die Linke από τη Γερμανία συμμάχους και συμπαραστάτες .