ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα μετά από πρόσκληση Τσίπρα ο Πέδρο Σάντσεθ – Είδε Κόντε ο πρωθυπουργός

Στην Αθήνα μετά από πρόσκληση Τσίπρα ο Πέδρο Σάντσεθ – Είδε Κόντε ο πρωθυπουργός

Στην Ελλάδα θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογός του, Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με Κόντε

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κατά την παρουσία τους στο Παρίσι, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, οι δύο αρχηγοί συναντήθηκαν και συζήτησαν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να προσκαλεί στην Ελλάδα το σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Ισπανίας και εκείνον να αποδέχεται την πρόσκληση.

Συνάντηση με Κόντε

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο Παλέρμο, όπου έφθασε απόψε (12/11) τροποποιήθηκε ώστε να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης για τη Λιβύη.

Σύμφωνα το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας είχε διμερή συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Τζουζέπε Κόντε, αντί για αύριο το πρωί.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Απόψε, Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου

20:00 Δείπνο παρατιθέμενο από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, κ. Τζουζέπε Κόντε (Giuseppe Conte), στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών
22:00 Διμερής συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου

11:00 Έναρξη εργασιών της Διάσκεψης
Το πρόγραμμα είναι σε ώρα Ιταλίας