ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ομοβροντία» αντιδράσεων από την αντιπολίτευση στην ομιλία Τσίπρα

«Ομοβροντία» αντιδράσεων από την αντιπολίτευση στην ομιλία Τσίπρα

Σφοδρές αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε την Πέμπτη (22/11/2018) η ομιλία του πρωθυπουργού,  Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή και η φράση για το «τέταρτο Μνημόνιο που έχει υπογράψει με τον λαό».

«Η σημερινή μέτρηση της Public Issue δίνει 16,5 μονάδες διαφορά στη ΝΔ, αυτός ο λαός των 16,5 μονάδων, θέλετε 12, θέλετε 10 μονάδες, ό,τι θέλετε, βλέπετε να έχει καμία διάθεση μνημονιακής συνεννόησης μαζί σας; Το μόνο που περιμένει είναι ποια ώρα με το καλό θα προσφύγετε στην κάλπη και θα αποχωρήσετε», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Δένδιας σχολίασε και την αποχώρηση του πρωθυπουργού μετά το τέλος της ομιλίας του -«έφυγε γρήγορα μήπως προλάβει και έρθει ο Μητσοτάκης», είπε και απάντησε και στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις Κασσάνδρες και τους στίχους του Καβάφη.

«Οι προφητείες της Κασσάνδρας επαληθεύτηκαν και η προσφυγή στην Κασσάνδρα είναι τίτλος επιβεβαίωσης των προβλέψεων μας», σημείωσε, καλώντας την κυβέρνηση να σκεφθεί στίχο από άλλο ποίημα του Καβάφη. «Θέλετε στη θέση της Αλεξάνδρειας να βάλετε την κυβέρνηση και να χαιρετήσετε την Αλεξάνδρεια που χάνετε;», είπε.

«Μεγάλο πολιτικό θράσος» καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη ΔΗΣΥ, γιατί έρχεται –όπως είπε- στη Βουλή να πανηγυρίσει επειδή καταργεί τα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε. «Τώρα παίρνετε πίσω, χειροκροτείτε και διατυπώνετε ισχυρισμούς, όμως όλα είναι καταγεγραμμένα στους πολίτες και θα εκφραστούν στις εκλογές», είπε και μίλησε για ψευτοπανηγυρισμούς της κυβέρνησης.

«Τώρα μοιράζετε τα κόλλυβα για τον καφέ», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Τέλος η καταστροφολογία – Υλοποιούμε όσα εξήγγειλα στη ΔΕΘ

Κοινωνικό μέρισμα: Πώς να υποβάλετε την αίτηση – Βήμα προς βήμα η διαδικασία