ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης Πετσίτης: Οι σχέσεις με τον μετρ των offshore και η εταιρεία με τις δουλειές του δημοσίου

Μανώλης Πετσίτης: Οι σχέσεις με τον μετρ των offshore και η εταιρεία με τις δουλειές του δημοσίου

Σε ένα μπαράζ αποκαλύψεων οι οποίες φαίνεται ότι δεν θα έχουν τελειωμό, εξελίσσονταιοι «ύποπτες» επαγγελματικές δραστηριότητες και διασυνδέσεις του Μανώλη Πετσίτη, στενού φίλου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και θαμώνα του Μεγάρου Μαξίμου.

Η υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr , λαμβάνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με την αντιπολίτευση να ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης να κρύβεται.

Ο Μανώλης Πετσίτης μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια σε ένα golden boy. Ο σερβιτόρος με τις φορολογικες δηλώσεις των 5.000 ευρώ, εξασφάλισε μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μια θέση στην εταιρεία ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τις απολαβές του να φτάνουν τις 200.000 ευρώ.

Κι αν όλα τα παραπάνω προκαλούν εύλογα ερωτηματικά, τα «Νέα» έρχονται σήμερα να αποκαλύψουν κι άλλα στοιχεία από τη δράση του Μανώλη Πετσίτη, δίνοντας νέες διαστάσεις στην υπόθεση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση του Μανώλη Πετσίτη με άλλον φίλο του Νίκου Παππά, αποδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο ανδρών. Πρόκειται για τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου με τον οποίο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε πραγματοποιήσει τα ταξίδι – μυστήριο στην Καραϊβική πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία.

Στο ιδιωτικό αεροσκάφος του Λιβανέζου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ εκτός από τον υπουργό και το δικηγόρο επέβαιναν ο τότε υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ησυχος και ο κυβερνητικός βουλευτής της Βενεζουέλας Ερμάν Φερέρ.

Εκπρόσωπος των συνεργατών του Αρτεμίου

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μανώλης Πετσίτης είναι εκπρόσωπος δραστηριοτήτων στην Ελλάδα Κυπρίων δικηγόρων, πρώην εταίρων του δικηγορικού γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος ειδικεύεται μεταξύ άλλων στη σύσταση εξωχώριων εταιρειών με έδρες φορολογικούς παραδείσους.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν αυτός που ανέλαβε για λογαριασμό δικηγόρου από τη Κύπρο να προβεί σε συγκεκριμένη συναλλαγή στην Ελλάδα. Ο δικηγόρος τον οποίο «εξυπηρέτησε» ο φίλος του Νίκου Παππά ήταν επί σειρά ετών συνεργάτης στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, που εμφανίζονταν στα Panama Papers ως δημιουργός offshore εταιρειών με έδρα τον Παναμά και τις Βρετανικές Νήσους τις οποίες διαχειρίζεται από την Κύπρο.

Το όνομα του Αρτεμίου είχε έλθει στην επικαιρότητα τον Οκτώβριο του 2016 όταν η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» είχε δημοσιεύσει φωτογραφία του να εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Αρτεμίου με δήλωση του, τότε, είχε παραδεχτεί πως επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου και υποστήριξε ότι είχε μεταβεί εκεί για να κομίσει επενδυτική πρόταση χωρίς όμως να δίνει περισσότερες εξηγήσεις.

Ωστόσο, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις προκύπτουν επιπλέον απορίες. Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» ο Μανώλης Πετσίτης λίγο καιρό μετά την παρουσία του Αρτέμη Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου, νοίκιασε σπίτι στο Χαλάνδρι για λογαριασμό του Κύπριου δικηγόρου, συνεταίρου του Αρτέμη Αρτεμίου, προκαλώντας νέα εύλογα ερωτηματικά για το δικό του ρόλο.

Η διαφημιστική και οι δουλειές με το δημόσιο

Ο Μανώλης Πετσίτης, εμφανίζεται να συνεργάζεται και με άλλον εταίρο της ίδιας κυπριακής δικηγορικής εταιρείας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κυπριακών αρχών, ο τελευταίος είναι διευθυντής του νομικού γραφείου. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο κύπριοι δικηγόροι που φέρεται ότι συνεργάζονται με τον Μανώλη Πετσίτη εμφανίζονται να συμμετέχουν διαδοχικά με μερίδιο 50% σε διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία στα τρία χρόνια της λειτουργίας της στην Αθήνα, κατάφερε να αποσπάσει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δουλειές από πολλές ΔΕΚΟ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ν. Παππάς παραδέχεται ότι ο Πετσίτης ήταν συνεργάτης του: Ας απαντήσει ο ίδιος για την πορεία του