ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ο Τσίπρας «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη στη Μέρκελ για τις Πρέσπες

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ο Τσίπρας «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη στη Μέρκελ για τις Πρέσπες

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στην καγκελάριο για τις καταγγελίες Μητσοτάκη - Με την πλάτη στον τοίχο ο Τσίπρας κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ στους ξένους ηγέτες - Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους τρόπους

Με κύριο στόχο την αποδόμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό, Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχουν σημάνει σάλπισμα αντεπίθεσης με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.

Απ’ όλα όσα αντηλλάγησαν μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη στην πολωτική τους μονομαχία στη Βουλή, αυτό που κυριολεκτικά εξόργισε τον πρωθυπουργό ήταν η «καταγγελία» Μητσοτάκη περί συναλλαγής του με Ευρωπαίους ώστε να «δώσει» τη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια και να «πάρει» την μη περικοπή των συντάξεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του την Τρίτη το βράδυ στο Μαξίμου (μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής «μονομαχίας»), στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η καταγγελία Μητσοτάκη διεθνώς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε στη γερμανίδα καγκελάριο τα όσα είχε πει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας της χαρακτηριστικά: «Κάναμε κάποια συναλλαγή; Διότι ο Μητσοτάκης εμπλέκει και σένα, όπως και όλους τους ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να θέσει το ίδιο θέμα και σε άλλους ηγέτες χωρών της ευρωζώνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό δεν θα το αφήσω να πέσει κάτω σε καμιά περίπτωση».

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά ειδικά μισθολόγια: Ξεκίνησε η καταβολή - Δείτε τα χρήματα που θα πάρετε