ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Κίνδυνος διάσπασης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ λόγω Σκοπιανού

Αποκλειστικό: Κίνδυνος διάσπασης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ λόγω Σκοπιανού

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σήμερα Παρασκευή (14/12) είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να βγουν… μαχαίρια!

Τι εννοούμε; Ακόμα και οριστική ρήξη στις σχέσεις.

Ας δούμε όμως τι έχει συμβεί και οι δύο εταίροι του Κινήματος είναι έτοιμοι να τραβήξουν χωριστούς δρόμους…

Κατ’ αρχάς, εδώ και καιρό υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΔΗΜΑΡ για τον αποκλεισμό προτάσεών της για υποψηφιότητες στις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυσαρέσκεια της Αγ. Κωνσταντίνου βασίζεται στο γεγονός ότι ακόμα και προτάσεις της για υποψήφιους που εμφανίζουν δυνατότητα επιτυχίας, απορρίπτονται, ενώ καλούνται διαρκώς να προτείνουν πρόσωπα για να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια.

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η νέα άρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει αποδεκτή υποψηφιότητα του στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Χρήστου Μέγα, για την Άρτα.

«Οι θέσεις έχουν κλείσει», διεμήνυσαν από τη Χαριλάου Τρικούπη, προκαλώντας εκνευρισμός στη ΔΗΜΑΡ.

Η απάντηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου ήταν άμεση: «Αν δεν κατέβει ο Μέγας, διαλυόμαστε», είπε απειλητικά ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στην απογευματινή συνεδρίαση αναμένεται… έκρηξη!

Εκνευρισμός για τη στάση της Φώφης στο Σκοπιανό

Στην Αγίου Κωνσταντίνου τα έχουν βάλει όλοι με τη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό διότι η κ. Γεννηματά, χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση ή τουλάχιστον ειδοποίηση της ΔΗΜΑΡ, ανακοίνωσε πως στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα επιβάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι επιτελείς της Αγ. Κωνσταντίνου ενημερώθηκαν κατόπιν εορτής για την απόφαση Γεννηματά, αφότου δηλαδή οι δημοσιογράφοι, κατά την άτυπη ενημέρωση στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, είχαν ακούσει τον Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Στ. Μαλέλη, να γνωστοποιεί την επιβολή κομματικής πειθαρχίας, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα και σε αυτά τα θέματα δεν μπορεί ο καθένας να έχει άλλη θέση.

Η απόφαση αυτή έκανε έξαλλο τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος επανειλημμένα έχει εκδηλώσει θετική εκτίμηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θέτοντας παράλληλα προϋποθέσεις για να δώσει θετική ψήφο.

Ο ίδιος έχει πει ότι η θετική ψήφος του συναρτάται επιπλέον από το εάν ο πρωθυπουργός κατά την ψήφιση, δεσμευτεί για την κήρυξη εκλογών στη συνέχεια.

Η απόφαση της Φώφης, ωστόσο, έρχεται να προλάβει τις όποιες σκέψεις του κ. Θεοχαρόπουλου για τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή και παράλληλα να δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα στις τάξεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και δεν αποκλείεται το απόγευμα να… σκάσει βόμβα!

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Βγήκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων - Η μεγάλη ανατροπή