ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «κεραμίδια» Νταλάρα-Κρεμαστινός με τους «Κορυφαίους»

Στα «κεραμίδια» Νταλάρα-Κρεμαστινός με τους «Κορυφαίους»

Βολές εκ των έσω δέχονται πια οι «κορυφαίοι», για το δημόσιο διάλογό τους περί διαδοχής. H Άννα Νταλάρα και o Δημήτρης Κρεμαστινός εξαπέλυσαν μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», σφοδρά πυρά, με την πρώτη να μιλά για «μικρό νου» όλων όσοι εμπλέκονται στη συζήτηση και τον δεύτερο να τονίζει πως όποιος είναι «σοβαρός» θα εκφραστεί μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, αφήνοντας αιχμές για τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

«Δεν θα συμμετέχω καθόλου σε αυτή τη συζήτηση... είναι άκαιρη, ήδη είχαμε τα πρώτα κακά δείγματα γραφής, με την καθυστέρηση της νέας κυβέρνησης, ενώ στην Ιταλία έγινε σε 48ώρες, είχαμε ένα τεράστιο αριθμό Υπουργών που συνεπάγονται μικρά ή μεγάλα έξοδα– δεν θέλω να λαϊκίσω – αλλά 49 άτομα κυβέρνηση σε αυτή τη μεγάλη κρίση ήταν ήδη μια καθυστέρηση, αν αρχίσει να μιλάει και το οποιοδήποτε κόμμα για το τι θα γίνει την άλλη μέρα φοβούμαι ότι είμαστε εκτός τόπου και χρόνου», σημείωσε η πρώην υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα, προσθέτοντας πως «Είναι άκαιρο, εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Θεωρώ εξαιρετικά άκαιρο και να μου επιτρέψετε τον όρο και λίγο έτσι δείχνει ''μικρό νου'' μια μικρόνοια, δεν θέλω να πω μικροψυχία γιατί δεν είναι δυνατόν να προχωρούμε, αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα, τουναντίον είναι δίνουμε μια πάρα πολύ κακή εικόνα προς τα έξω. Θα μας ζητάνε μετά υπογραφές και από τα παιδιά μας, όχι μόνο από τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Αφήστε να έρθει η ώρα των αποφάσεων καταρχήν πρέπει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πει τι ακριβώς ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να γίνει. Και μετά από αυτό θα πρέπει ο καθένας αν είναι σοβαρός, να εκφραστεί όπως πρέπει να εκφραστεί. Το να βγαίνουν τώρα, διάφοροι οι οποίοι να λένε ότι εγώ είμαι υποψήφιος αυτά δεν αποτελούν σοβαρά ας το πούμε, θέματα για συζήτηση. Εκείνο που πρέπει να σας πω είναι ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην ακολουθεί κανένας την λογική. Η λογική λέει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει πως βλέπει σήμερα τα πράγματα, πως κατά τη κρίση του πρέπει να πορευτούν τα πράγματα, και αν υπάρξει θέμα τέτοιο που βάζετε εσείς, τότε θα υπάρξουν υποψήφιοι. Υποψήφιοι που δηλώνουν μεγαλοστελέχη εκ των προτέρων υποψήφιοι και όλα αυτά δεν συνιστούν σοβαρότητα», η αντίδραση του Δημήτρη Κρεμαστινού, που τόνισε πως δεν αναγνωρίζει τον όρο «κορυφαίοι», που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ, για ορισμένα στελέχη τα οποία μάλιστα αν δεν είχαν αποτύχει σε ορισμένα σημεία, τα πράγματα σήμερα θα ήταν καλύτερα.