ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει βρεθεί από το 2017

Κοτζιάς: Η πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει βρεθεί από το 2017

Τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει εξασφαλίσει Κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και μάλιστα από το 2017, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων (MIA) και ερωτηθείς αν είναι ακόμη αισιόδοξος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο απάντησε: «Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ναι, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που ξέχωρα από τη στάση που έχουν απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει και θεωρούν την συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή σύμφωνα με άλλους έναν αναγκαίο συμβιβασμό».

Παράλληλα, σε ερώτηση στην περίπτωση που γύρισε το χρόνο πίσω αν θα άλλαζε κάτι στη συμφωνία έκανε λόγο για ένα καλό αποτέλεσμα.
«Τίποτα. Πρώτον, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και δεύτερον είναι μια υποθετική ερώτηση και δεν έχει νόημα στην πολιτική […] Νομίζω το αποτέλεσμα είναι καλό και χρήσιμο και είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι οι φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των χωρών θα υπάρχουν ανάμεσα και στη Βόρειο Μακεδονία και την Ελλάδα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει αυτή η φιλία και τώρα της δώσαμε το θεσμικό πλαίσιο να εκφραστεί και να υλοποιηθεί».

Επιπλέον, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε: «Όταν περάσει ένα διάστημα δύο – τριών ετών από την κύρωση της Συμφωνίας και από τις δύο χώρες και όλοι θα δουν ότι η ζωή αλλάζει μόνο προς το καλύτερο με αυτή τη Συμφωνία και πως ούτε εμείς παίρνουμε τα Σκόπια από εσάς, ούτε εσείς τη Θεσσαλονίκη από εμάς -όλες αυτές τις ανοησίες που λέγονται, τότε νομίζω ότι θα περπατώ χαμογελώντας στους δρόμους των Σκοπίων».