ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Πρώτα ανασχηματισμός και μετά εκλογές

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Πρώτα ανασχηματισμός και μετά εκλογές

Εκλογές 2019:Οι εξελίξεις αρχίζουν πλέον να παίρνουν το δρόμο τους - Η συμφωνία των Πρεσπών φέρνει προ των πυλών το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. και αμέσως μετά ανασχηματισμό και εκλογές - Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η 17η Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, θα είναι η ημέρα εθνικών εκλογών στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να προσφύγει στις κάλπες λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών - Αποκλειστικές πληροφορίες του CNN GREECE

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ CNN GREECE - Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Η συγκεκριμένη πληροφορία έρχεται από τις ΗΠΑ, με αξιωματούχους που διαθέτουν διαύλους επικοινωνίας με πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής να αναφέρουν πως η ημερομηνία της 17ης Μαρτίου είναι αυτή που ακούγεται -εάν φυσικά το Σκοπιανό οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες κάλπες.

Σε μια τέτοια περίπτωση, δηλαδή αν ο κ. Τσίπρας λάβει την απόφαση για πρόωρες κάλπες, τότε είναι πολύ πιθανό η συμφωνία των Πρεσπών να έχει συναντήσει αρκετά προβλήματα και πιθανότατα να μην οδηγηθεί προς κύρωση στην ελληνική βουλή.

Αυτό σημαίνει πως ο κ. Τσίπρας θα έχει λάβει ήδη την απόφαση να ρίξει το μπαλάκι στους πολίτες και αιφνιδιάζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους να προκηρύξει εκλογές με το δίλημμα να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι θέλει ο ίδιος σχετικά με τη γειτονική χώρα.

Η πιθανότητα των αιφνιδιαστικών εκλογών τον Μάρτιο ή το αργότερο τον Μάιο δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και αν η Συμφωνία των Πρεσπών οδεύσει στη Βουλή προς ψήφιση. Και αυτό γιατί το κομβικό σημείο σε όλη την υπόθεση είναι οι ΑΝ.ΕΛ. και το «κλειδί» των εξελίξεων φαίνεται να κρατάει ο Πάνος Καμμένος, που επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ενδεχόμενο εκλογών τον Οκτώβριο του 2019 φαίνεται να έχει αποκλειστεί προς στιγμήν. Επομένως αν οι εθνικές εκλογές δεν προηγηθούν των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση τότε θα γίνουν όλες μαζί τον Μάιο με πέντε κάλπες στα παραβάν, τους ψηφοφόρους να… μπερδεύονται ως προς το τι ψηφίζουν και τα κόμματα να βγάζουν το δικό τους πολιτικό συμπέρασμα ανάλογα με το τι τους εξυπηρετεί και συμφέρει για την επόμενη ημέρα.

Η μοναδική περίπτωση οι εκλογές να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2019 είναι μόνο αν θελήσει ο πρωθυπουργός να πάρει το πολιτικό ρίσκο και να αφήσει τον χρόνο να τρέξει προς όφελος των μέτρων που έχει εξαγγείλει, τα οποία όμως από την άλλη είναι αβέβαιο αν τελικά αποδώσουν καρπούς καθώς τα χρήματα που απαιτούνται είναι δυσεύρετα στην παρούσα φάση.

Ούτε ο ίδιος τα έχει, ούτε ο επόμενος πρωθυπουργός και επομένως εδώ κρύβεται και η παγίδα που έχει στήσει και που φυσικά δεν θέλει ο ίδιος να πέσει μέσα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

papadimoulis

Πολύ σύντομα ο ανασχηματισμός - Τι αποκάλυψε ο Παπαδημούλης

«Όλα δείχνουν ότι βαίνει προς ολοκλήρωση η συνεργασία μας με τους ΑΝ.ΕΛ. αν και εμείς θα θέλαμε να πάμε μέχρι το τέλος της τετραετίας. Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα έχουμε κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά από μερικές ημέρες για τεχνικούς λόγους θα έρθει και η κύρωση της διαδικασίας ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα πρέπει να αναμένουμε τον ανασχηματισμό που θα προκληθεί, καθώς κάποιοι από τους ΑΝ.ΕΛ. θα φύγουν, ενώ κάποιοι θα είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open TV.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις Παπαδημούλη

Σχετικές ειδήσεις