ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρίδης: Στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά θα καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σαρίδης: Στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά θα καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τη στήριξή του προς την κυβέρνηση, ώστε να ολοκληρώσει τη θητεία της και το «θετικό νομοθετικό της έργο» εξέφρασε την Τετάρτη (09/01/2019) ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

«Η κυβέρνηση λέει ότι έχει έτοιμα να φέρει πέντε νομοσχέδια και αυτά όπως ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής χαρακτηρίζονται από θετικό πρόσημο όπως π.χ. οι 120 δόσεις και ο νέος νόμος Κατσέλη. Εάν η κυβέρνηση πείσει ότι χρειάζεται 3-4 μήνες διορία για να μπορέσει να υλοποιήσει το νομοθετικό της έργο και να βοηθηθούν στο σύνολο τους οι Έλληνες πολίτες εσείς πιστεύετε ότι είναι πολλοί εκείνοι που θα αλλάξουν την ψήφο τους από θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες;», διερωτήθηκε ο κ. Σαρίδης, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6».

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι άλλο η οικονομία, άλλο ένα έθνικό θέμα. Πιστεύω ότι έχουν καταστρέψει οι κομματικές γραμμές τον τόπο αυτόν», πρόσθεσε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και σημείωσε σχετικά: «Αν έχει περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα δεδηλώμενης και θα πρέπει να απευθυνθεί στη Βουλή και να επιχειρηματολογήσει για τα θετικά νομοθετήματα τα οποία θα πρέπει να φέρει στον πολιτικό της χρόνο, ποια είναι αυτά και αν θα είναι χρήσιμη».

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν θα αποδεχθεί πρόταση της κυβέρνησης για υπουργοποίηση, ο Γιάννης Σαρίδης απάντησε: «Ούτε η κυβέρνηση έχει ανάγκη τον Σαρίδη ούτε εγώ την κυβέρνηση. Πιστεύετε ότι ένας χρονικός ορίζοντας 3-4 μηνών σε υπουργική καρέκλα θα είναι χρήσιμος για τον ελληνικό λαό;».

Τέλος, στο ερώτημα εάν θα είναι ξανά υποψήφιος με την Ένωση Κεντρώων ο κ. Σαρίδης απάντησε ότι «αν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων με επιλέξει, θα είμαι ξανά υποψήφιος».

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στον αέρα: Αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη χτυπήθηκε από κεραυνό

Καιρός - Η «Υπατία» σκέπασε τη Θεσσαλονίκη με χιόνια - Πού θα «χτυπήσει» ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

Έξαλλος ο Ερντογάν: Αυτό είναι το άγαλμα για την Κύπρο που εξόργισε τον «Σουλτάνο» (Pics)