ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Καμμένο: Δώσε ψήφο εμπιστοσύνης ή την ζητάω από τη Βουλή

Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Καμμένο: Δώσε ψήφο εμπιστοσύνης ή την ζητάω από τη Βουλή

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr - Στον αέρα η σημερινή συνάντηση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων – Αποφασισμένος να φτάσει στα... άκρα ο πρωθυπουργός - Με μπλόφες απαντά ο Καμμένος

Καταιγιστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών και την άρνηση του προέδρου των ΑΝΕΛ να τη στηρίξει όταν έρθει στην ελληνική Βουλή.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις τελικές αποφάσεις έχει ξεκινήσει καθώς, σήμερα Παρασκευή (11/01) νωρίς το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Άμυνας.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη διαμηνύσει στον Πάνο Καμμένο πως θέλει ξεκάθαρη στήριξη.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα έχει απευθύνει τελεσίγραφο στον υπουργό Άμυνας: «Ή μου δίνεις καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς αστερίσκους ή διαφορετικά πάω μόνος μου και τη ζητάω από τη Βουλή».

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο Πάνος Καμμένος θα επιχειρήσει να λύσει το γόρδιο δεσμό με μια… ντρίμπλα.

Ο υπουργός Άμυνας, αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά, κατέληξε στην εξής πρόταση προς τους βουλευτές του:

  • Να ψηφίσουν κατά συνείδηση οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. για την Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. Αλλά οι υπουργοί του κόμματός του να δεσμευτούν ότι θα τον ακολουθήσουν στην έξοδο απ’ την κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, εφόσον η συγκεκριμένη πρόταση γίνει αποδεκτή, ο κ. Καμμένος και διασώζει τα προσχήματα σε ό,τι αφορά στην Συμφωνία των Πρεσπών και διατηρεί την (σοβαρότατα τραυματισμένη) συνοχή της Κ.Ο. του και δείχνει συνεπής με την διακήρυξή του για αποχώρηση απ’ την κυβέρνηση. Παράλληλα, αποφεύγει την σύγκρουση με βουλευτές του αφού δεν θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του απ’ την κυβέρνηση. Το τελευταίο, όπως είναι γνωστό, απορρίπτουν τέσσερις βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν σε άρση της εμπιστοσύνης απ’ την κυβέρνηση.

Στην ουσία η δέσμευση για αποχώρηση από την κυβέρνηση, που θα ζητήσει ο Π. Καμμένος θα αφορά στην Έλενα Κουντουρά, στον Β. Κόκκαλη, τη Μ. Χρυσοβελώνη και τον Γ. Μαυραγάνη, αφού ο ίδιος και η Μ. Κόλλια-Τσαρουχά θα αποχωρούσαν έτσι κι αλλιώς, ενώ ο Τ. Κουίκ έχει κόψει κάθε δεσμό με τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ.

Απομένει να δούμε, πως θα αντιδράσουν οι προαναφερθέντες, εφόσον τελικά ο Π. Καμμένος επιμείνει να τους ζητήσει τις παραιτήσεις, με αντάλλαγμα την κατά συνείδηση ψήφο, καθώς επίσης και πώς θα αντιδράσει ο Α. Τσίπρας.

Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος, δεν τελώ υπό παραίτηση

Στο Κοινοβούλιο είναι προγραμματισμένη για σήμερα η συζήτηση επί της τροπολογίας για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Ο εισηγητής της Ν.Δ. κ. Κώστας Τασούλας έλαβε τον λόγο δηλώνοντας ότι η Ν.Δ. αποχωρεί από τη συνεδρίαση και δεν τη νομιμοποιεί με την παρουσία ενός απερχομένου υπουργού.

Ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε τον χθεσινό αποχαιρετισμό του κ. Καμμένου στους αρχηγούς των όπλων στο Πεντάγωνο λέγοντας: «Η ΝΔ κατόπιν αυτού και της παρουσίας του απερχόμενου υπουργού αποχωρεί και θα έρθει να συζητήσει με τον διάδοχο του κ. Καμμένου αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν ενώ στην αίθουσα δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο.

Το λόγο ζήτησε και έλαβε αμέσως ο Πάνος Καμμένος ο οποίος εν αναμονή της συνάντησής του με τον κ. Τσίπρα ξεκαθάρισε ότι δεν τελεί υπό παραίτηση και άφησε να εννοηθεί ότι θα αναμένει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια.

«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση. Το θέμα αφορά σε εμένα. Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί να προδικάσει η ΝΔ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ούτε έχω δηλώσει πουθενά, είτε επισήμως είτε ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση. Είναι προσβλητική η στάση της Ν.Δ και την καταγγέλλω. Είναι ντροπή και προσβολή», είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

«Εφιάλτης»: Αυτή είναι η «βιβλική καταστροφή» που θα χτυπήσει τον πλανήτη και είμαστε απροετοίμαστοι