ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης - Ζητώ δημοψήφισμα για τις «Πρέσπες»

Καμμένος: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης - Ζητώ δημοψήφισμα για τις «Πρέσπες»

Την απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να πουν «όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου μετά από το «διαζύγιο» με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Αν και πρόκειται για μια κυβέρνηση, η οποία για πρώτη φορά πολέμησε τη διαπλοκή και τη διαφθορά και έδωσε ελπίδα στους Έλληνες, εάν οι ΑΝΕΛ δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουν ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο κ. Καμμένος.

«Καμία λύση με τη χρήση του όρου ''Μακεδονία'' ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο», επεσήμανε, διευκρινίζοντας ότι «Γι' αυτό ακριβώς και μόνο το λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση». Μια κυβέρνηση την οποία όπως ανέφερε «πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια». «Αλλά», τόνισε, «αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε την εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επίσης, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού.

Δείτε τη μετάδοση του Newsbomb.gr

«Τώρα είναι η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα»

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας «τώρα ήρθε η ώρα θα παραδώσουμε την καρέκλα. Να σπάσουμε την καρέκλα», λέγοντας πως χιλιάδες έχουν χάσει τη ζωή τους για τη Μακεδονία.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές και να γίνει δημοψήφισμα.

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά του Νίκου Κοτζιά, λέγωντας ότι «αντισυνταγματικά εκχώρησε εθνική κυριαρχία» και έκανε την εκτίμηση ότι πάνω από το 80% του ελληνικού λαού είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Όσοι δεν ακολουθήσουν τη γραμμή μας θα διαγραφούν»

Αναφερόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα και ενδεχομένως αποφασίσουν να διαφοροποιηθούν από την στάση του κόμματός τους, τους ξεκαθάρισε πως «όσοι ανταλλάξουν την κυβερνητική θέση τους με την ψήφο τους θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ».

Μάλιστα, άφησε ξεκάθαρη αιχμή κατά της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, οι οποίοι απουσιάζουν σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό. «Μια μέρα σαν την σημερινή», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «αυτοί οι δύο επέλεξαν να πάρουν το αεροπλάνο και να πάνε στην Κίνα».

«Εγώ πρότεινα για υπουργό τον κ. Κόκκαλη, αλλά τώρα είναι στην Κίνα. Ελπίζω να ξέρει ότι το πιο σημαντικό είναι να μένεις πιστός στις αρχές σου» σχολίασε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν καταψηφίσουν ή εάν απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε ότι ο ίδιος, ο κ. Κατσίκης και η κ. Τσαρουχά θα καταψηφίσουν. Ωστόσο, σημείωσε πως δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο Κώστας Ζουράρις.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πρόσωπο που ενώνει και θα τον επισκεφτώ για να τον ενημερώσω», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, καθώς και πως ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απομακρυνθούν όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

«Υπογράφω πρόταση μομφής της ΝΔ εάν ο Μητσοτάκης δεσμευθεί ότι θα καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Ζητώ συγγνώμη στον Παύλο Χαϊκάλη που δεν τον συμπεριλάβαμε στα ψηφοδέλτια»

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε συγγνώμη από τον Παύλο Χαϊκάλη γιατί, όπως είπε, ενώ ήταν πετυχημένος υπουργός, τον αδίκησε και τον άφησε εκτός ψηφοδελτίων.