ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης - «Τελεσίγραφο» Θεοδωράκη σε Δανέλλη: Ξεκαθάρισε τη θέση σου

Ψήφος εμπιστοσύνης - «Τελεσίγραφο» Θεοδωράκη σε Δανέλλη: Ξεκαθάρισε τη θέση σου
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σταύρος Θεοδωράκης | Σπύρος Δανέλλης | Ειδήσεις: Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης από τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη, να απαντήσει το αργότερο έως το βράδυ της Δευτέρας (14/01/2019) για το εάν θα στηρίξει ή όχι την κυβέρνηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κύριοι Θεοδωράκης και Δανέλλης συναντήθηκαν νωρίτερα, με τον πρόεδρο του Ποταμιού να διαμηνύει στο βουλευτή ότι η θέση του κόμματος είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση για την προωθούμενη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων ως προς το ονοματολογικό της γείτονος.

Κατά την ίδια πηγή, η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς –κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.

Το κλίμα στο Ποτάμι παραμένει τεταμένο, καθώς ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, σε δηλώσεις του νωρίτερα στην ΕΡΑ, είχε καταστήσει σαφές πως θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της Τετάρτης, σε αντίθεση με αυτή για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Μαυρωτάς εκτίμησε πως ενδεχομένως ο κ. Δανέλλης ίσως αλλάξει γνώμη και αποσύρει τη στήριξή του προς την κυβέρνηση, ενώ μιλώντας αργότερα στον ΣΚΑΪ ο ίδιος τόνισε πως εάν ο βουλευτής του Ποταμιού εμμείνει στη θέση του, τότε η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα είναι πλέον μονόδρομος.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο, το όνομα του κ. Δανέλλη φιγουράριζε στη θέση «151» των βουλευτών που προτίθενται να παράσχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα καθώς άλλοι πέντε, εκτός των 145 του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται «σίγουροι»: Ενδεικτικά πρόκειται για τους τέσσερις εκ των ΑΝ.ΕΛ. (Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις) και την ανεξάρτητη, Κατερίνα Παπακώστα.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση και επεισόδια στο συλλαλητήριο των αναπληρωτών καθηγητών στο κέντρο της Αθήνας

«Μπλόφα» μεγατόνων: «Χέρι – χέρι» Τσίπρας και Καμμένος - Ξεγέλασαν τους πάντες και συνεχίζουν μαζί