ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια

Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια
EUROKINISSI

Άρθρο - παρέμβαση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα – Για τα παζάρια στην ψήφο εμπιστοσύνης και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, τη συμφωνία των Πρεσπών και την εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια, γράφει ο κ. Κουτσούμπας στο άρθρο του με τίτλο «Με ισχυρό ΚΚΕ! Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά!»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Με ισχυρό ΚΚΕ! Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά!»

«Βαδίζοντας τις πρώτες μέρες του 2019 και με αφορμή τη νέα εμφάνιση της ιστοσελίδας σας, θέλω να μεταφέρω σε εσάς και τους αναγνώστες σας την αισιοδοξία του Κόμματός μας ότι το 2019 μπορεί να είναι μια καλή, αγωνιστική χρονιά για το λαό μας. Το 2019 είναι και η χρονιά που το ΚΚΕ εγκαινιάζει το νέο αιώνα της δράσης του.

Ήδη, όμως, φαίνεται πως θα είναι μια χρονιά "γεμάτη" από εξελίξεις, στις οποίες οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας -των οποίων η θέση επιδεινώνεται διαρκώς από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων- μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους.

Τα παζάρια ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, πιο συγκεκριμένα τα παζάρια ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, κατέληξαν στην αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης. Βέβαια τα παζάρια δεν τελείωσαν, συνεχίζονται, αφού οι μεταγραφές βουλευτών από το ένα κόμμα στο άλλο, η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού είναι σε εξέλιξη και αποδεικνύουν, ότι οι διαφορές ανάμεσα στα άλλα κόμματα είναι τόσο μικρές γιατί οι συγκλίσεις τους στα στρατηγικά, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού, ζητήματα είναι πολύ μεγάλες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία είναι αδύναμη και σε καμιά περίπτωση δεν συμβαδίζει, όπως είναι το ζητούμενο με την επιστροφή προς τους εργαζόμενους, το λαό, των τεράστιων οικονομικών και άλλων απωλειών που γνώρισαν στα χρόνια της κρίσης. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει ως προαπαιτούμενο τη διαιώνιση και κλιμάκωση της εργασιακής ζούγκλας, της άγριας φοροληστείας, των πλειστηριασμών, της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, υγείας και πρόνοιας. Κι όλα αυτά για να στηριχτούν οι επενδύσεις και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ μαζί και τα υπόλοιπα κόμματα, στηρίζουν την ολοένα και πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μέρος των οποίων είναι και η συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου η γειτονική χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Βαλκανίων. Να μετατραπεί η χώρα μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Η όποια αντιπαράθεση ανάμεσά τους στόχο έχει να κρύψει αυτές ακριβώς τις στρατηγικές συγκλίσεις τους. Γι’ αυτό στελέχη τους εύκολα μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο. Μια ματιά να ρίξει κανείς στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές και το πώς κατέληξε, θα διαπιστώσει ότι το μόνο σταθερό κόμμα είναι το ΚΚΕ. Και αυτό είναι ένα κριτήριο για το λαό, που πρέπει να το πάρει υπόψη του. Το μόνο σταθερό είναι το ΚΚΕ, σταθερά προσανατολισμένο στα λαϊκά συμφέροντα, σταθερό απέναντι στα πολιτικά παιχνίδια και τον τυχοδιωκτισμό.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή και τη Συμφωνία των Πρεσπών, όποτε κι αν αυτή έρθει.

Απευθύνεται στους εργάτες, τους άνεργους, τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων. Μέχρι τώρα όλες οι εξελίξεις που αφορούν τη ζωή μας, έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους. Τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι, η εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους Αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, έχουν τη σφραγίδα του κεφαλαίου, τα δικά του συμφέροντα υπηρετούν και όχι τις ανάγκες του λαού μας. Μπορούμε λοιπόν να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Μπορούμε να δυναμώσουμε το ΚΚΕ, το μοναδικό πόλο της αντίστασης, της ελπίδας και της προοπτικής για το λαό, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ που αναπαράγει το σύστημα για να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια μαζί φυσικά με τους δορυφόρους τους. Μπορούμε αντί να ψάχνουμε για διαφορές, να κάνουμε οι ίδιοι την πραγματική διαφορά, ενισχύοντας το ΚΚΕ, παντού, στους αγώνες, στους χώρους δουλειάς, στις επερχόμενες εκλογές, δημοτικές – περιφερειακές, ευρωεκλογές, αλλά και τις βουλευτικές, που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε εντός του 2019. Μόνο έτσι μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας».

Σχετικές ειδήσεις