ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης: Σφαγή Τσίπρα – Μητσοτάκη για τα μάτια του Αποστολάκη  

Ψήφος εμπιστοσύνης: Σφαγή Τσίπρα – Μητσοτάκη για τα μάτια του Αποστολάκη  
EUROKINISSI

Εκτροχιάστηκε η κατάσταση στη Βουλή μετά από αναφορά του προέδρου της ΝΔ σε υπουργό της Χούντας

Μάθημα ιστορίας επιχείρησε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής με αναφορά στην επιλογή του Ναυάρχου εα Αποστολάκη ως διαδόχου του Πάνου Καμμένου. Το μάθημα όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα των βουλευτών ενώ τον λόγο ζήτησε και πήρε ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάζοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σε διορθωτική δήλωση.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως «ποτέ καμία κυβέρνηση δεν τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Άμυνας εν ενεργεία αξιωματικό. Τον τοποθετήσατε φορώντας ακόμη τη στολή του. Τελευταίος ήταν ο αρχηγός του ΓΕΣ, που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας το 1967».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τον λόγο προκαλώντας με την σειρά του αντίδραση στα έδρανα της αντιπολίτευσης με τον Νίκο Βούτση να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη και να προλάβει εγκαίρως τον εκτροχιασμό. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανακαλέσει σημειώνοντας πως «είναι ντροπή να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων του τόπου». «Δεν σας επιτρέπω να προσβάλετε έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει με αίσθηση ευθύνης τις Ένοπλες Δυνάμεις και της Δημοκρατίας», ανεβάζοντας τους τόνους ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση διευκρινίζοντας πως «ο κ. Αποστολάκης έκανε μεγάλο λάθος που αποδέχτηκε την πρότασή σας» και ότι «ο τελευταίος, είπα, εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε υπουργός ήταν ο Σπαντιδάκης. Το είπα γιατί καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον διαχωρισμό στρατου — πολιτικής».

Παρέμβαση ζήτησε και η Φώφη Γεννηματά προκαλώντας την έκρηξη του Νίκου Βούτση ο οποίος της θύμισε ότι ήταν η επόμενη ομιλήτρια οπότε από το βήμα μπορούσε να τοποθετηθεί.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε πως «το μήνυμα της τοποθέτησης του κ. Αποστολάκη ήταν ισχυρό και λυπάμαι που δεν το καταλάβατε» αποδεχόμενος «την μερική αποκατάσταση αυτού που είπατε κ. Μητσοτάκη.».

Διαβάστε επίσης:

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ: Η «αποκάλυψη» Καμμένου και η προειδοποίηση Αποστολάκη (pics)