ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης - Φώφη Γεννηματά: Φοβάστε το λαό για αυτό δεν επιλέγετε τις εκλογές (vid)

Ψήφος εμπιστοσύνης - Φώφη Γεννηματά: Φοβάστε το λαό για αυτό δεν επιλέγετε τις εκλογές (vid)
Eurokinissi

Καρφιά από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και κατά του Νίκου Βούτση 

Με αιχμές κατά του προέδρου της βουλής ξεκίνησε την τοποθέτηση της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας ότι επιχειρεί να παρουσιάσει εικόνα σκληρού δικομματισμού για να ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βέλη της τα έστρεψε και κατά του Αλέξη Τσίπρα επειδή εκτός των άλλων έφυγε από την αίθουσα της ολομέλειας. «Δεν υπάρχουν όρια στη γελιοποίηση. Και γιατί γελοιοποιήστε απόλυτα κύριε Τσίπρα; Γιατί μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή έπρεπε να γίνουν εκλογές. Αλλά εσείς δεν θέλετε να μιλήσει ο λαός γιατί φοβάστε τι θα βγει από την κάλπη» τόνισε.

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κουρελού» και υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία νωρίτερα είχε στοχοποιήσει ο πρωθυπουργός. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια κυβέρνηση τριών κομμάτων και ειδικού σκοπού και τον πρώτο κόμμα που την στήριζε είχε την πλειοψηφία της Βουλής» σχολίασε. Θύμησε στον πρωθυπουργό ότι το καλοκαίρι του 2015 τα υπεύθυνα κόμματα της Βουλής έβαλαν πλάτη για να σωθεί η πατρίδα.

«Δεν παίζετε έντιμα κύριε Τσίπρα ούτε δημοκρατικά. Και η πατρίδα δεν ανέχεται άλλο αυτή την φαρσοκωμωδία» σημείωσε ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται πίσω από το ήθος και την προσφορά του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη. «Ήταν δική σας επιλογή και έπρεπε να υπερασπιστείτε την δική σας επιλογή. Αλλά δεν τολμάτε ούτε αυτό. Και αν υπήρχε σοβαρό εθνικό ζήτημα που να επέβαλλε αυτή την επιλογή να έρθετε μέσα σε αυτή την αίθουσα και να ενημερώσετε το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό» επεσήμανε.

Και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στο ψεύτικο κυβερνητικό διαζύγιο που υλοποιήθηκε στον πιο βολικό χρόνο για τον πρωθυπουργό. «Ένας γάμος από έρωτα για την εξουσία τελειώνει όπως πρέπει σε ένα διαζύγιο συμφέροντος» σχολίασε ειρωνικά.

Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και για εκτροπή μέσω της παρέμβασης στην δικαιοσύνη.


Διαβάστε επίσης:

Ψήφος εμπιστοσύνης: Σφαγή Τσίπρα – Μητσοτάκη για τα μάτια του Αποστολάκη