ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Λεβέντης στο Newsbomb.gr: Εθνική μειοδοσία η παράδοση της Μακεδονίας

Βασίλης Λεβέντης στο Newsbomb.gr: Εθνική μειοδοσία η παράδοση της Μακεδονίας
EUROKINISSI

Με άρθρο του στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατακεραυνώνει την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα και τονίζει ότι ο πρωθυπουργός σπέρνει τον εθνικό διχασμό.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Βασίλη Λεβέντη:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την εθνική μειοδοσία με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, παρά το γεγονός ότι απέναντί της έχει το 80% του ελληνικού λαού. Με παράνομες και ανήθικες συναλλαγές, σε συνθήκες απόλυτης κατάπτωσης του κοινοβουλευτικού βίου που παρόμοιες δεν έχει γνωρίσει η Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά, προσπαθεί να μαζέψει «από δω και από κει» τις 151 ευτελείς ψήφους.

Η Συμφωνία των Πρεσπών απεμπολεί τα ιστορικά δίκαια του ελληνικού λαού και δεσμεύει τις επόμενες γενιές αναγνωρίζοντας στο γειτονικό κράτος το όνομα Μακεδονία καθώς και μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Δίνει στο πιάτο, χωρίς αντάλλαγμα, αυτό που τα Σκόπια επιζητούν εναγωνίως: εθνική ταυτότητα. Τους δίνει επιπλέον, αλλά και στις ξένες δυνάμεις που παρεμβαίνουν ωμά υπέρ τους, την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ας μην ξεγελιόμαστε. Η ουσία του Μακεδονικού προβλήματος είναι ο ψευδο-μακεδονικός αλυτρωτισμός. Εκχωρώντας το όνομα Μακεδονία, τη γλώσσα και την εθνικότητα, η κυβέρνηση παρέδωσε τα πάντα βορά στον αλυτρωτισμό των γειτόνων και ταυτόχρονα δημιουργεί διαρκή απειλή για την ελληνική Μακεδονία και την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Ποιος πιστεύει πλέον το παραμύθι του «Βόρεια Μακεδονία» όταν τα Σκόπια, αφού μάλιστα είχε υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών, αγόρασαν 240.000 διαβατήρια με όνομα σκέτο το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»; Όταν ο Ζάεφ καμαρώνει ότι αυτοί είναι οι Μακεδόνες, με τη δική μας υπογραφή μάλιστα; Φανταστείτε τί θα λένε οι ηγέτες των Σκοπίων στο μέλλον εφόσον κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από την Ελλάδα, οπότε δεν θα υπάρχει καν για την Ελλάδα το διαπραγματευτικό χαρτί που λέγεται εισδοχή στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Ας μην μας μένει καμία αμφιβολία. Με δούρειο ίππο τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Σκοπιανοί θα επιμείνουν στην αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας και διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα (το κάνουν άλλωστε), ενώ στη συνέχεια θα εγείρουν διεκδικήσεις στη λεγόμενη Μακεδονία του Αιγαίου, δηλαδή στη Μακεδονία μας, και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Και εμείς θα καταγγέλλουμε τις παραβιάσεις και τις προκλήσεις των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά η απάντηση των συμμάχων θα είναι αυτή που είναι σταθερά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δηλαδή «προσπαθήστε να τα βρείτε μεταξύ σας».

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι, αντί για ειρήνη και συνεργασία μεταξύ του ελληνικού και σκοπιανού λαού και σταθερότητα στα Βαλκάνια, όπως αναληθώς προπαγανδίζεται, η Συμφωνία των Πρεσπών πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο: αποσταθεροποιεί τη Βαλκανικήυποδαυλίζοντας εθνικιστικές συγκρούσεις και στρώνει το δρόμο για τη «βαλκανοποίηση» ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν σταματούν εδώ. Προκειμένου να περάσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, σπέρνουν χωρίς ήθος και χωρίς κανένα ενδοιασμό τον εθνικό διχασμό, εν πλήρει γνώσει ότι η διχόνοια μόνο συμφορές έχει φέρει στον ελληνισμό. Με κυνικό αμοραλισμό, ο κύριος Τσίπρας χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ως φασίστες, επειδή ο λαός μας ακόμη διατηρεί τα εθνικά του αντανακλαστικά και δεν δέχεται να παραδοθεί η Μακεδονία προκειμένου να παραμένει αρεστός ο κύριος Τσίπρας στα ξένα αφεντικά του και να χαίρεται τα λάφυρα της πρωθυπουργικής εξουσίας.

Γενικότερα, ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Μητσοτάκης κοροϊδεύουν τους Έλληνες. Ο πρώτος ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών με την ανοχή/βοήθεια του δήθεν πατριώτη(που ωστόσο άνοιξε την Κερκόπορτα!) κυρίου Καμμένου, και ο δεύτερος διαμαρτύρεται μόνο για το θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας και καταπίνει την πεμπτουσία που είναι η ονομασία των Σκοπίων. Ο κύριος Μητσοτάκης δεν διαφωνεί στο να περιέχει η ονομασία των Σκοπίων τον όρο Μακεδονία. Η δεξιά πράττει αυτό που μονίμως πράττει στα εθνικά θέματα: ενδίδει στις έξωθεν πιέσεις, όπως έκανε ο γέρος Καραμανλής στις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου για το Κυπριακό το 1959.

Τα λάθη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1945 και μετά σχετικά με το Μακεδονικό είναι τεράστια. Δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση αν είχαμε θέσει εξαρχής την κόκκινη γραμμή ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.

Δεν είναι δυνατόν ένα ψευδεπίγραφο κράτος 25 ετών, κληρονομιά των τιτοϊκών φιλοδοξιών για υφαρπαγή της ελληνικής Μακεδονίας, να κλέβει το όνομα και την ιστορία 3.000 ετών ελληνισμού. Χωρίς Μακεδονία δεν υπάρχει Ελλάδα, τόσο απλά.

Η Μακεδονία είναι η ψυχή της Ελλάδας.

Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι δημοψήφισμα στην Ελλάδα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί οι Σκοπιανοί να μπορούν να εκφράσουν τη λαϊκή βούλησή τους μέσα από ένα δημοψήφισμα ενώ ο ελληνικός λαός να μην έχει αυτό το δικαίωμα;

Το θέμα δεν είναι μόνο εθνικό. Είναι ταυτόχρονα θέμα δημοκρατίας.

Καλώ όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες, όλοι μαζί ενωμένοι, από τα δεξιά μέχρι το κέντρο και την αριστερά,

  • Να διεκδικήσουμε το δίκαιο του ελληνικού λαού με όλα τα πρόσφορα νόμιμα μέσα, μεταξύ των οποίων η συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, που θα καθορίσει την έγκριση ή απόρριψη της Τελικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ (Συμφωνία των Πρεσπών).
  • Να απαιτήσουμε τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πράξουν τα οριζόμενα στο άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος, περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το κορυφαίο αυτό εθνικό θέμα.

Η Ένωση Κεντρώων και ο ίδιος προσωπικά, δημοκρατικά μαζί με όλες τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις, ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής κατεύθυνσης, παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην κυρωθεί η μοιραία για τον ελληνισμό και τη Μακεδονία Συμφωνία των Πρεσπών.

Βασίλης Λεβέντης».

Σχετικές ειδήσεις