ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για debate: Εάν το θέλει τόσο πολύ ο Τσίπρας, ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές

ΝΔ για debate: Εάν το θέλει τόσο πολύ ο Τσίπρας, ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το «γάντι» της κυβέρνησης σηκώνει η Νέα Δημοκρατία, απορρίπτοντας, επί της ουσίας, την πρόταση του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών και αντιπροτείνοντας μια τηλεμαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη, υπό την προϋπόθεση της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

«Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δε βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει: «Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».

Κατά τα λοιπά, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «εργαλειοποίηση» του Σκοπιανού.

«Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη βουλή. Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του σκοπιανού ζητήματος. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του. Αυτήν τη διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνει και με τη σημερινή γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του», υπογραμμίζει – μεταξύ άλλων – η Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης:

Ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων: Αυτά είναι τα έγγραφα της ντροπής με τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»