ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζει η «μητέρα των μαχών: Στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών - Πότε θα ψηφιστεί

Αρχίζει η «μητέρα των μαχών: Στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών - Πότε θα ψηφιστεί

Σε ετοιμότητα τα κομματικά επιτελεία - Η… ντρίμπλα που σχεδιάζει η ΝΔ – Ανοιχτό το ενδεχόμενο πολυήμερης συζήτησης

Σφοδρότατες αντιδράσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου προκαλεί η Συμφωνία των Πρεσπών, με τα κόμματα να ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη μάχη.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζει αποφασιστικότητα για την κύρωση της Συμφωνίας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσπεράσει κάθε σκόπελο που θα προκύψει στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (21/01) η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε ότι το νομοσχέδιο με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα εξεταστεί Δευτέρα (21/01) και Τρίτη (22/01) στις επιτροπές της Βουλής και την Τετάρτη (23/01) θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Αυτό σημαίνει πως θα τεθεί προς ψήφιση το βράδυ της Πέμπτης.

Η… ντρίμπλα της ΝΔ

Πρώτο το Newsbomb.gr το πρωί της Δευτέρας αποκάλυψε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση;

Σταματούν όλες οι εργασίες για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ξεκινά τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης μομφής.

Αφού τελειώσουν όλες οι διαδικασίες και εφόσον η κυβέρνηση ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο, τότε η Συμφωνία θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση.

Πληροφορίες εντούτοις από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να προλάβει τη ΝΔ διαμηνύοντας στο Σώμα πως δεν θα μπει χρονικός περιορισμός στην συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθούν όσοι βουλευτές το επιθυμούν.

Εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει πως επιθυμεί να μιλήσουν στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών όλοι οι βουλευτές της.

Διαβάστε επίσης:

Δανέλλης και Καμμένος στην Επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σχετικές ειδήσεις