ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Κατρούγκαλος: Με τη Συμφωνία πήραμε το 110% όσων παγίως ζητούσαμε

Βουλή - Κατρούγκαλος: Με τη Συμφωνία πήραμε το 110% όσων παγίως ζητούσαμε

Την άποψη ότι έχουν κατατεθεί όλα τα έγγραφα που υπάρχουν κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγορώντας την αντιπολίτευση για πόλεμο εντυπώσεων και απόπειρα αποφυγής της συζήτησης ουσίας.

Απορρίπτοντας το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η Συμφωνία προβλέπει ότι πρώτα θα τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους οι γείτονες και μετά θα έρθει σε εμάς.

«Η συμφωνία και αυτό είναι επιτυχία της διαπραγμάτευσής μας ήθελε πρώτα να ολοκληρώσουν αυτοί τις δικές τους υποχρεώσεις και μετά θα έρθει η συμφωνία. Αυτό που προέβλεψαν ότι αν εμείς δεν εκπληρώσουμε τις δικές μας υποχρεώσεις δεν θα ολοκληρώσουν είναι αυτονόητο. Και οι δύο δεσμευόμαστε από τη Συμφωνία», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Εξηγώντας την κίνησή του να καταθέσει το κείμενο στα αγγλικά ο Υπουργός υποστήριξε ότι ο λόγος είναι ότι στη δική τους συνταγματική τάξη δεν ενσωματώνουν τις τροποποιήσεις στο συνολικό κείμενο. «Αυτό που ζητάτε δεν υπάρχει γιατί δεν προβλέπεται από τη συνταγματική τους τάξη» είπε. Αναφερόμενος μάλιστα στη Συμφωνία είπε ότι πήραμε το 110% όσων ζητούσαμε παγίως.

Η απάντηση Κατρούγκαλου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με τον Νίκο Δένδια να υποστηρίζει ότι η συζήτηση δεν μπορεί να διεξαχθεί καθώς η κυβέρνηση εξαπάτησε τη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία των Πρεσπών: Αυτοί πουλάνε τη Μακεδονία - Δείτε τη λίστα με τα ονόματα

Σχετικές ειδήσεις